Gotovina gradi gasovod iz haške ćelije

Neverovatno

Gotovina gradi gasovod iz haške ćelije

Planeta -
Firma haškog osuđenika generala Ante Gotovine na poslovima gasifikacije u Zadru zaradila oko 700.000 evra

SPLIT - Firma Adriatik gradnja penzionisanog hrvatskog generala Ante Gotovine, koji je pred Haškim tribunalom osuđen na 24 godine zatvora zbog učešća u ratnih zločina nad Srbima, prošle godine je angažovanjem na postavljanju gasovoda kroz Zadar ostvarila prihod od oko 700.000 evra i neto dobit od oko 5.000 evra, piše Slobodna Dalmacija.

List navodi da je Gotovina Adriatik gradnju osnovao pre dve godine, sa kumom Željkom Dilberom.

Firma ima dvoje zaposlenih, pa je sa te strane poslovni rezultat vrlo dobar, konstantuje Slobodna Dalmacija. Kad je firma osnovana, govorilo se da neće biti poslovnih aktivnosti sve dok je Gotovina u haškom pritvoru.

Gotovina se naime pre pet godina povukao sa funkcije predsednika upravnog odbora kompanije “ Juština” iz Pakoštana zbog činjenice da se nalazi u pritvoru, a kako piše tportal gasifikacija izgleda je njegov novi poslovni angažman iz haške ćelije.

Zadrani tvrde da u tome što Gotovinina firma radi na poslovima gasifikacije u Zadru ne vide nikav problem, kao i to što kum vodi poslove jer se njegov kum Dilber godinama bavio sa novčanim poslovima kroz osiguranje.

Zadrani ne vide zašto se Gotovinini poslovi preispituju, kada to nije činjeno sa drugim generalom Ivanom Čermakom koji je poslove sa naftom i gasom vodio dok je bio u ćeliji Haškog tribunala sve do oslobađanja.Ina;e u planu je izgradnja još 60 kilometara gasne mreže u Zadru, a u gasifikaciju biće uključeni i gradovi Benkovac i Biograd pa će poslova bit za brojne podizvođače zaključuju hrvatski mediji.

Inače glavni koncensionar "EVN Croatia" dobila je 30-godišnju koncesiju za gas u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji gde je Gotovinina firma Adriatik gradnja podizvođač.

Hrvatski mediji ostali su bez komentara u ovoj kompaniji, jer sva novinarska pitanja idu preko glavne centrale u Beču o angažovanju Adriatik gradnje na poslovima gasifikacije u Zadru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track