POMOGAO U OTMICI DEČAKA KOJI JE PREŽIVEO PAD ŽIČARE U ITALIJI Muškarac uhapšen na Kipru
Foto: EPA-EFE/TINO ROMANO

stravična nesreća u italiji

POMOGAO U OTMICI DEČAKA KOJI JE PREŽIVEO PAD ŽIČARE U ITALIJI Muškarac uhapšen na Kipru

Planeta -

Muškarac osumnjičen da je pomagao u navodnoj otmici šestogodišnjeg dečaka koji je preživeo nesreću žičare u Italiji uhapšen je na Kipru.

Gabrijel Abutbul Alon, državljanin Izraela, optužen je da je vozio automobil kojim je Itan Biran prebačen preko italijanske granice u švajcarski grad Lugano i organizovao privatni avion koji ga je odatle prevezao u Tel Aviv.

On je uhapšen u Limasolu nakon što je ušao u trag putem lokacijskog uređaja za praćenje njegovog mobilnog telefona, prenosi Gardijan.

Italijanska policija izdala je međunarodnu poternicu za Alonom, bivšim vojnikom, i Ejtanovim dedom, Šmuelom Pelegom, nakon što je dete odvedeno iz njegove kuće u blizini grada Pavije na severu Italije 11. septembra.

Itan je izgubio roditelje, koji su bili izraelski državljani koji žive u Italiji, svog dvogodišnjeg brata i prabaku i dedu po majci u nesreći žičare u severnoj Italiji u maju.

žičara, Italija
foto: EFE/TINO ROMANO

On je upleten u ogorčenu bitku za starateljstvo između rođaka u Italiji i Izraelu nakon što je italijanski sud odobrio privremeno starateljstvo njegovoj tetki po ocu, Aji Biran-Nirko, u Paviji ubrzo nakon tragedije. Biran, koji je u nesreći zadobio povrede glave i nogu, otišao je da živi kod tetke nakon što je otpušten iz bolnice u junu i trebalo je da krene u školu dva dana nakon navodne otmice.

0631730639, Itan Biran
foto: DAPRESS / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Sudija u Tel Avivu je prošlog meseca presudio da dete mora da bude vraćeno u Italiju i naložio Pelegu da plati oko 18.000 evra troškova i sudskih troškova. Presuda je kasnije obustavljena dok su njegovi rođaci u Izraelu odlučivali da li će se žaliti na odluku ili ne.

0631730636, Itan Biran
foto: DAPRESS / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Itan je rođen u Izraelu, ali je živeo u Italiji od kada je imao mesec dana. Njegovi rođaci po ocu su tvrdili da je odveden protiv njihove želje i odmah su podneli peticiju za njegov povratak u Italiju. Peleg je tvrdio da je delovao u najboljem interesu dečaka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja