OBEĆAVALI ŽRTVAMA SVETLU BUDUĆNOST Detalji sa suđenja Gislejn Maksvel, a evo kako je ona reagovala na optužbe!
Foto: David Himbert / AFP / Profimedia

suđenje epstajnovoj ''madam''

OBEĆAVALI ŽRTVAMA SVETLU BUDUĆNOST Detalji sa suđenja Gislejn Maksvel, a evo kako je ona reagovala na optužbe!

Planeta -

Gislejn Maksvel i Džefri Epstajn bili su partneri tokom zločina vezanih za seksualno zlostavljanje tinejdžerki, rekao je tužilac na suđenju Maksvelovoj u ponedeljak, dok su njeni advokati rekli da je ona postala žrtveno jagnje zbog lošeg ponašanja muškarca.

Pomoćnica američkog tužioca Lara Pomeranc govoreći na početku suđenja o Maksvelinom na početku suđenja da da su Maksvelova i Epstajn namamili devojke od 14 godina da se upuste u ''takozvane masaže'' u kojima se seksualno zlostavljanje smatra ''uobičajenim i normalnim'', a nakon toga žrtve su zasipane novcem i poklonima, prenosi AP.

Tužilac je nastojao da jasno stavi do znanja poroti od 12 članova da nije bilo zabune oko toga da li je Maksvel, Epstajnova dugogodišnja prijateljica, njegova marioneta ili saučesnik.

Ona je opisala Maksvelovu (59) kao centralnu ličnost u Epstajnovim planovima za seksualno zlostavljanje, za koje tužioci kažu da je trajalo više od decenije.

-Ona je bila uključena u to od samog početka. Optužena i Epstajn su namamili svoje žrtve obećanjem svetle budućnosti, samo da bi ih seksualno iskorišćavali, rekla je Pomeranc.

Maksvelova je ''bila umešana u svaki detalj Epstajnovog života'', rekla je pomoćnica tužitelja.

0538721637, Gislejn Maksvel, Džefri Epstajn
foto: Handout / AFP / Profimedia

-Optužena je bila madam. Čak i nakon što su Maksvel i Epstajn prestali da budu u vezi, njih dvoje su ostali najbolji prijatelji rekao je Pomeranc.

Ona je govorila iz zatvorene plastične prozirne kutije koja joj je omogućavala da skine masku dok je Maksvelova, u džemperu krem boje i crnim pantalonama, povremeno pisala i prosleđivala beleške svojim advokatima.

Kada je završila, advokat Bobi Sternhejm je rekao da je njegova klijantkinja ''žrtveni jarac čoveka koji se loše ponašao“, baš kao i mnoge žene sve do Adama i Eve.

-Ona nije Džefri Epstajn. Ona nije kao Džefri Epstajn ili bilo koji od moćnih muškaraca, mogula i medijskih giganata koji zlostavljaju žene, rekao je advokat.

Podsetimo, vlasti su optužile Maksvelovu u julu 2020. godine, uhapsivši je nakon što su je pratili do imanja u Nju Hempširu vrednom milion dolara gde je bila skrivena tokom pandemije korona virusa.

Maksvel se izjasnila da nije kriva i oštro negira da je počinila prekršaj. Ona je u zatvoru u Bruklinu od hapšenja, nazivajući tvrdnje protiv nje ''apsolutnim smećem''.

Njeni advokati i porodica kažu da je ona bila Epstajnov pion, koji sada plaća ceh da bi zadovoljila želju javnosti da vidi nekoga ko odgovara za svoje zločine.

Kurir.rs/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track