POLICAJAC DEVET PUTA PUCAO U LEĐA ČOVEKU U INVALIDSKIM KOLICIMA: Tvrdio da nije imao izbora, sada planiraju da ga otpuste VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

UBIO GA

POLICAJAC DEVET PUTA PUCAO U LEĐA ČOVEKU U INVALIDSKIM KOLICIMA: Tvrdio da nije imao izbora, sada planiraju da ga otpuste VIDEO

Planeta -

Ričart Li Ričards je svojih motorizovanim invalidskim krenuo ka ulazu u prodavnicu u Tusonu kada je policajac iza njega izvukao pištolj.

Nekoliko trenutaka kasnije, zaposleni u susednom Volmartu obavestio je policajca da je video Ričardsa kako krade kutiju sa alatom.

Zaposleni i policajac Rajan Remington pratili su Ričardsa preko parkinga ka drugoj prodavnici. Policija je rekla da je u jednom trenutku Ričards zamahnuo nožem ka zaposlenom uzvikujući "evo ti račun".

Remington mu je povikao da ne ulazi u radnju i krenuo ka Ričardsu u društvu partnerke Stefani Tejlor, da bi bez upozorenja ispalio devet metaka 61-godišnjaku u leđa, iz blizine i ubio ga, piše Vašington post.

Šef policije u Tusonu Kris Magnus rekao je novinarima da je policija odlučna da otpusti Remingtona. "Da budem jasan, duboko su me uznemirile akcije policajca Remingtona. Njegova upotreba smrtonosne sile u ovom incidentu je evidentko kršenje politike ovog odeljenja i direktno kontradiktorna obuci o upotrebi sile", rekao je on.

Gradonačelnica Tusona Redžina Romero ocenila je ubistvo Ričardsa kao "nesavestan i neodbranjiv" čin i zatražila istragu.

Remingtonov advokat rekao je ranije Asošijejted presu da njegov klijent nije imao drugu opciju. "Imao je šoker ali je smatrao da ne može da ga upotrebi jer je bio predaleko, a invalidska kolica su bila između njega i Ričardsa", rekao je Majk Stori.

Pre dve godine, Magnus je ponudio ostavku kada su policajci iz Tusona 12 minuta držali 27-godišnjeg Karlosa Ingrama-Lopeta licem okrenutim ka tlu, zbog čega je doživeo srčani udar i preminuo.

Njegova smrt nije bila odmah objavljena, niti je snimak sa kamera koje nose policajci objavljen što je Magnus nazvao "ozbiljnim propustima". Gradske vlasti su odbile njegovu ostavku i ostao je na mestu šefa policije.

Predsednik Džo Bajden predložio ga je za šefa američke Agencije za graničnu i carinsku zaštitu i o njegovoj nominaciji će se uskoro raspravljati u Senatu.

Lokalni mediji prenose da je Ričards 2007. osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva, kao i da je 2019. priznao krivicu za krijumčarenje imigranata zbog čega je osuđen na više od godinu dana zatvora.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track