NEIZDRŽIVO ZAGAĐENJE U NJU DELHIJU: Zatvorene škole i fakulteti na neodređeno zbog toksičnog vazduha! Evo koje mere preduzimaju!
Foto: EPA / Harish Tyagi

život bez vazduha

NEIZDRŽIVO ZAGAĐENJE U NJU DELHIJU: Zatvorene škole i fakulteti na neodređeno zbog toksičnog vazduha! Evo koje mere preduzimaju!

Planeta -

Glavni grad Indije ne izlazi na kraj sa zagađenjem zbog čega su vlasti naredile zatvaranje škola i fakulteta od sutra, i to na neodređeno vreme.

Vrhovni sud kritikovao odluku gradske uprave o ponovnom otvaranju obrazovnih ustanova uprkos veoma lošem kvalitetu vazduha, prenosi Rojters.

Gradske vlasti Nju Delhija odlučile su prošle nedelje da ponovo otvore škole i fakultete nakon prethodnog zatvaranja zbog izuzetnog zagađenja.

Vrhovni sud, koje je upućena peticija javnosti povodom nesposobnosti gradskih vlasti da spreče zagađenje vazduha, izrazio je užasnutost povodom ponovnog otvaranja škola i fakulteta.

Sve više dece u Nju Delhiju završava u bolnicama zbog otežanog disanja, što povećava zabrinutos roditelja.

Zabrana građevinskih radova i ulaska u grad za kamione sa dizelskim motorima koji prevoze neesencijalnu robu ostaće na snazi, saopštio je Gopal Rai, gradski ministar za okolinu, šume i razvoj divljeg života.

On je pozvao građane da koriste javni prevoz, a lokalne vlasti su zakupile su dodatnih 700 autobusa na prirodni gas kako bi podstakle ljude da koriste sistem javnog prevoza.

Rai je dodao da će biti pojačana primena mera za smanjenje količine prašine, poput prskanja vodom iz vatrogasnih vozila.

Kurir.rs / The Reuters, Foto: EPA /Harish Tyagi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track