CNN ŠUTNUO KRISA KUOMA: Završio si sa nama, otkaz stupa na snagu odmah!
Foto: Screenshot YT

kraj za braću kuomo

CNN ŠUTNUO KRISA KUOMA: Završio si sa nama, otkaz stupa na snagu odmah!

Planeta -

Američka TV mreža CNN otpustila je svoju "zvezdu" Krisa Kuoma nakon što je utvrđeno da je prekršio novinarkse kodekse i lagao kako bi pomogao svom bratu, guverneru Njujorka optuženom za seksualno uznemiravanje.

CNN je proteklog vikenda saopštio da je Kris Kuomo izbačen sa mreže i da otkaz stupa na snagu odmah.

Kuomo je optušten nakon pto je nezavisna pravosudna firma pozvana da utvrdi kako je Kuomo pomagao svom bratu Endruu Kuomu kada je bivši guverner bio optužen za seksualno uznemiravanje.

Kuomo je bio suspednovan u četvrtka, da bi za vikend, kada su dobili podatke od nezavisnog revizora, predsednik CNN Džef Cuker otpustio do tada popularnog voditelja.

"Kris Kuomo je suspendovan ranije ove nedelje u očekivanju dalje procene novih informacija koje su izašle na videlo o njegovoj umešanosti u odbrani njegovog brata. Pozvali smo uglednu advokatsku firmu da sprovede reviziju i otpustili smo ga, a ta odluka stupa na snagu odmah", saopštio je CNN.

Kris Kuomo je izdao svoje saopštenje u kojem navodi da ne želi da se njegovo vreme sa CNN završi ovako. "Ali već sam vam rekao zašto i kako sam pomogao svom bratu. Dakle, dozvolite mi da kažem koliko god da je ovo razočaravajuće, ne mogu biti ponosniji na tim emidije Prajm tajm i na posao koji smo radili kao emisija broj 1 CNN-a u najkonkurentnijem terminu. Dugujem im sve i nedostajaće mi ta grupa posebnih ljudi koji su radili zaista važan posao".

Njujork tajms je nekoliko sati posle CNN-ovog saopštenja objavio tvrdnju advokatice Debre Kac čija je klijentkinja, novinarka druge mreže, optužila Krisa Kuoma za seksualno zlostavljanje.

Već je bilo poznato da je mlađi Kuomo na neki način pomogao svom bratu i da ga je "savetovao" kako da se nosi sa krizom koja je na kraju koštala guvernerske funkcije.

Novi dokumenti pokazuju da je Kris Kuomo koristio svoj status novinara kako bi prenosio odgovarajuće informacije i diskreditovao žene koje su optuživale njegovog brata za seksualno zlostavljanje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track