RATNI BROD POTONUO PRE NEGO ŠTO JE UOPŠTE ISPLOVIO? Šta se dogodilo sa iranskim brodom koji je trebalo da bude ponos mornarice
Foto: Printscreen/Twitter

misterija

RATNI BROD POTONUO PRE NEGO ŠTO JE UOPŠTE ISPLOVIO? Šta se dogodilo sa iranskim brodom koji je trebalo da bude ponos mornarice

Planeta -

Iranski ratni brod koji je bio usidren u luci u Persijskom zalivu izgleda kao da je potonuo pre nego što je uopšte napustio dok.

Iranski mediji su tokom avgusta ponosno prikazali snimke broda Talajeh usidrenog na polupoplavljenom doku u luci Bandar Abas na jugu Irana.

Veruje se da je brod u bazi iranske mornarice bio u poslednjim fazama izgradnje i trebalo je da bude porinut dogodine.

Na snimcima koji sada kruže mrežama vidi se brod, položen na stranu na suvom doku luke. Šta se dogodilo i koliko je brod oštećen za sada nije jasno.

I sam brod je misterija. Sajt Drajv prenosi da je Talajeh navodno korveta koja je, prema pisanju iranskih medija, trebalo da služi kao brod za "prikupljanje obaveštajnih podataka".

Ovo je najnovija u nizu nezgoda iranskih ratnih brodova. Jedan od najvećih brodova iranske mornarice zapalio se i potonuo u Omanskom zalivu u junu ove godine. U maju 2020. 19 mornara je poginulo kada je njihov brod pogođen tokom vojne vežbe na moru.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track