ČIME BAJDEN PLANIRA DA PRETI PUTINU? Dvojica lidera virtuelno o situaciji na ukrajinskoj granici koja je dostigla tačku ključanja
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

samit putin-bajden

ČIME BAJDEN PLANIRA DA PRETI PUTINU? Dvojica lidera virtuelno o situaciji na ukrajinskoj granici koja je dostigla tačku ključanja

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden bi tokom onlajn samita sa ruskim liderom mogao Vladimiru Putinu da zapreti strožim sankcijama u slučaju da Moskva napadne Ukrajinu.

Agencija Blumberg procenjuje da bi SAD mogle da dodatno zategnu ekonomske sankcije Moskvi, uključujući blokiranje trgovine ruskom rubljom.

Sankcije bi mogle da se prošire i na glavne finansijske institucije u zemlju, ukljućujući razvojnu banku Ruski fond za direktne investicije, što bi zapravo značilo da zapadne institucije ne mogu da sarađuju sa njima.

Njujork tajms je preneo da bi sprečavanje Rusije da pristupi mešunarodnom SWIFT sistemu finansijske nadoknade, takođe moglo da bude jedno od rešenja.

Rusija je opet ponovila da ne planiraju nikakvu invaziju na Ukrajinu i upozprila da svojom retorikom Kijev gura Evropu u potencijalni sukob.

Ozbiljno smo zabrinuti zbog pokušaja Kijeva da isprovocira svoje zapadne pokrovitelje, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Kurir.rs

Bonus video:

03:25

RASPAD SISTEMA! AMERIKA DOŽIVLJAVA SUDBINU SSSR: Bajden shvata da nema podršku građana, ali njegov zadatak je da PRIPREMI TEREN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track