POTERA KAO NA FILMU: Narko-dileri bacali drogu iz glisera, španska policija nije odustala! Zaplenjeno 2,5 tone marihuane! VIDEO
Foto: YT Screenshot/Zenger News

drama

POTERA KAO NA FILMU: Narko-dileri bacali drogu iz glisera, španska policija nije odustala! Zaplenjeno 2,5 tone marihuane! VIDEO

Planeta -

U sceni kao iz filmskog scenarija, španski policajci su snimljeni kako jure osumnjičene dilere droge u gliseru dok kriminalci bacaju kanabis u more.

Bizaran incident dogodio se kod obale Ajamonte u Španiji, u blizini grada Uelva u nedelju, 5. decembra, izvestio je Zenger Njuz.

Španska civilna garda saopštila je da su uspeli da zaplene oko 2,5 tone kanabisa nakon incidenta.

Na snimku dramatične potere vidi se da agenti pomorske službe Španske civilne garde jure osumnjičene narkodilere, koji se vide kako bacaju svoj teret u more.

Agenti su prvo videli dve osobe u čamcu opremljenom sa tri motora, saopštila je španska policija u izveštaju objavljenom na internetu.

„S obzirom na mogućnost pretovara droge na otvorenom moru, agenti su odlučili da se direktno približe osumnjičenima“, saopštila je policija.

Čim su ljudi u čamcu primetili prisustvo policije, osumnjičeni su se ukrcali na drugo plovilo, čamac na naduvavanje, da pobegnu, ostavljajući prvi čamac koji je primećen prazan.

Posada čamca na naduvavanje, "sastavljena od šest ljudi, pobegla je ignorišući signale agenata, izvodeći stalne manevre izbegavanja, a oni su počeli da bacaju bale hašiša i kese sa gorivom u more", saopštila je policija.

Međutim, ubrzo su shvatili da im se ne izmiču i po uputstvima policajca ugasili su motore čamca, što je pružilo priliku policiji da ih uhapsi.

Istraga je u toku. Nejasno je da li su šestorica osumnjičenih krijumčara droge, koji nisu identifikovani, optuženi. Vlasti nisu otkrile procenjenu vrednost zaplenjene droge.

Agente španske pomorske policije podržavali su i drugi brodovi korpusa, kao i portugalska nacionalna republikanska garda.

Poznato je da narko-dileri koriste Španiju kao ulaznu tačku iz Južne Amerike, ali i iz daljih mesta.

Kurir.rs/India Times

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja