MUČIO GA, BIČEVAO I PRŽIO KISELINOM PRED DECOM: Detalji stravičnog zločina osuđenog ubice koji je izmicao pravdi 18 godina
Foto: peter jordan / Alamy / Alamy / Profimedia

zlostavljao ga u prljavoj štali

MUČIO GA, BIČEVAO I PRŽIO KISELINOM PRED DECOM: Detalji stravičnog zločina osuđenog ubice koji je izmicao pravdi 18 godina

Planeta -

TV istraživač koji je radio na "Kanalu 4" proglašen je krivim za mučenje čoveka na smrt pred njegovom decom na farmi kanabisa, a policijske fotografije otkrivaju njegove poslednje sate u prljavoj štali u onome što su detektivi opisali kao scene šokantnog nasilja.

Kristofer Gest Mor mlađi (43), ubio je Brajana Votersa (44) u seoskoj kući u Češiru u pokušaju da vrati dug od 20.000 funti za drogu 19. juna 2003. godine.

Tokom četiri sata, Voters je zadobio 123 povrede dok su ga bičevali, pekli kiselinom, napadali pištoljem za spajalice, obesili naopačke, stavili mu glavu u tečnost da bi simulirali utapanje i pretukli ga na farmi u Tejbliju, blizu Natsforda.

Obdukcija Ministarstva unutrašnjih poslova zabeležila je uzrok smrti usled višestrukih povreda - uključujući prelom rebara, slomljen nos i grudna kost, krvarenje na mozgu i modrice na srcu.

Pronađeni su i dokazi o davljenju, kao i opekotine po leđima od "nagrizajuće supstance" i povrede načinjene pištoljem za spajalice preko glave i celog tela. Takođe su ga tukli bambusovim štapovima sa takvom žestinom da su pucali, kao i udarali metalnom šipkom i spaljivali plastikom koja se topi.

Policijske fotografije sa lica mesta pokazuju stolicu sa ligaturama koje su još uvek pričvršćene za jednu ruku, i zeleno bure koje je bilo napunjeno prljavom vodom i korišćeno za potapanje glave Votersa dok je bio obešen za noge o plafon.

Votersov sin Gevin, koji je tada imao 25 godina, i ćerka Natali, koja je napunila 21 dan pre njegove smrti, bili su vezani i primorani da gledaju kako napadači ubijaju njihovog oca, koji su mu preko glave stavili vreću za smeće i zapalili je, zbog čega mu se istopila na glavi.

Natali je cev pištolja stavljena u usta, rečeno je na saslušanju, dok je Gevin imao konopac vezan oko vrata i bio je pretučen, pre nego što je Votersova supruga Džuli dovedena na mesto događaja kako bi prepoznala njegovo telo.

Osuda za Gest Mora mlađeg dolazi nakon što se prethodno suđenje u maju završilo kada porotnici nisu uspeli da donesu većinsku presudu nakon 15 sati većanja, što je dovelo do ponovnog suđenja, prenosi Mondo.

Tri druga muškarca - Džon Vilson, Džejms Rejven i Otis Metjuz - ranije su osuđeni za ubistvo Votersa i zaveru da nanese teške telesne povrede njemu i Sulemanu Razaku, koji je takođe mučen na tom mestu istog dana, nakon suđenja između 2004. i 2007. godine.

Zločinac godinama u bekstvu

Tokom suđenja u Kraljevskom sudu u Česteru, Mor mlađi je poroti rekao da je proveo oko šest meseci u Španiji, a zatim otputovao u Južnu Afriku, koristeći lažni pasoš, pre nego što se preselio u Mozambik u Turskoj i na kraju se nastanio na Malti, gde policija kaže da je živeo od 2007.

Koristeći identitet Endrua Lamba, koji je zapravo bio odrasla osoba koja je živela u staračkom domu, Mor je radio kao kapetan luksuznih jahti i pregovarao o poslovima za uvoz i izvoz deceniju i po nakon surovog ubistva.

Kurir.rs

Bonus video:

01:27

Jeziv zločin u Bačkom Jarku: Maloletnici zlostavljali druga sa posebnim potrebama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja