SNIMAK DRONA POKAZUJE STRAHOTU UDARA TORNADA: Evo šta je ostalo od istorijske zgrade u Kentakiju VIDEO
Foto: Printscreen

nepogoda

SNIMAK DRONA POKAZUJE STRAHOTU UDARA TORNADA: Evo šta je ostalo od istorijske zgrade u Kentakiju VIDEO

Planeta -

Istorijska zgrada suda u centru Mejfilda, u državi Kentaki, pretrpela je značajnu štetu tokom noći nakon što je tornado prošao kroz grad kasno u petak, pokazuje video objavljen na društvenim mrežama.

Snimak dronom koji je u subotu ujutro snimila i na društvenim mrežama podelila senatorka iz države Kentaki Vitni Vesterfild pokazuju veliku štetu na zgradi suda okruga Grejvs u Mejfildu.

Toranj sa satom koji je nekada stajao na vrhu zgrade u potpunosti je otkinut sa zgrade, ne ostavljajući ništa osim zjapeće rupe na svom mestu i razbacane krhotine po zgradi i njenom travnjaku.

Činilo se da se veliki deo zgrade iza prednjeg dela konstrukcije takođe srušio, pokazuje video snimak, što je znak velikog oštećenja strukture koja je izgrađena krajem 19. veka.

Prema Kurir-Journalu, zgrada suda i druge obližnje zgrade pretrpele su značajnu štetu tokom tornada u petak uveče, uključujući obližnju Prvu ujedinjenu metodističku crkvu, kojoj je tornado otkinuo krov i koja se delimično srušila, navodi se u izveštaju.

Guverner Kentakija Endi Bešer je u subotu rekao da će smrtni slučajevi u ekstremnim vremenskim uslovima u državi "verovatno" premašiti 50, a da bi broj žrtava mogao da poraste na čak 100. Bešear, koji je proglasio vanredno stanje u državi, rekao je u subotu "ovo biće jedna od najgorih šteta od tornada koje smo videli u dugo vremena."

„Ovo će verovatno biti najteži udar tornada u istoriji naše države“, dodao je on.

Kurir.rs/Insider

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track