PALI KUVARI IZ KOLUMBIJE KOJI SU U ŠPANIJI PROIZVODILI KOKAIN: U OVOJ DNEVNOJ SOBI ekstrakovali 150 kilograma mesečno! (VIDEO)
Foto: Twitter video prtscr / Policía Nacional

droga u toledu

PALI KUVARI IZ KOLUMBIJE KOJI SU U ŠPANIJI PROIZVODILI KOKAIN: U OVOJ DNEVNOJ SOBI ekstrakovali 150 kilograma mesečno! (VIDEO)

Planeta -

Agenti Nacionalne policije Španije demontirali su tajnu laboratoriju za proizvodnju kokaina. Uhapšeno je pet osoba, a zaplenjeno je 50 kilograma kokain hidrohlorida i 3000 litara potrebnih hemikalija.

Kako je saopšteno iz tamošnje policije, četvoro uhapšenih bili su kuvari, od kojih su dvojica iz Kolumbije - jedine osobe sa potrebnim tehničkim znanjem za sprovođenje ovog procesa pravljenja droge.

"Organizacija je imala potrebnu infrastrukturu za proizvodnju oko 150 kilograma kokaina mesečno. Prva prostorija bila je sa minimalnom uslovim aza stanovanje, u kojoj su kuvari bili smešteni.

U dnevnom boravku kuće, gde je u poslednjoj fazi pre kristalizacije pronađeno oko 50 kilograma kokain hidroklorida, nalazio se prostor za filtriranje, presovanje i pakovanje, a kuvarima je obezbeđen prostor za sušenje i završno pakovanje droge. Takođe su imali brojne potrebne uređaje za proizvodnju droge“, rečeno je iz španske policije.

Istraga je počela početkom ove godine kada je policija upozorena na prisustvo kriminalne organizacije koja je navodno imala tajnu laboratoriju na jugu Madrida, gde se kokain vadio, proizvodio i distribuirao.

Policija je tada uspela da dobije tačnu lokaciju i druge informacije o kriminalnoj organizaciji.

Zahvaljujući međunarodnoj saradnji, policija je saznala za postojanje grupe trgovaca drogom u zemlji koji su čekali važnu pošiljku narkotičke supstance sakrivene u pomorskom brodskom kontejneru koji je išao za Valensiju. Takođe su saznali da je kriminalna mreža u Španiji stvorila centar za ekstrakciju, proizvodnju i distribuciju narkotika u provinciji Toledo.

Kurir.rs, Foto: Twitter video prtscr / Policía Nacional

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track