00:13

EKSPLOZIJA KOD ŽENSKOG MANASTIRA U MOSKVI: Povređeno osam osoba

serpuhov

EKSPLOZIJA KOD ŽENSKOG MANASTIRA: Povređeno sedmoro u blizini Moskve FOTO, VIDEO

Planeta -

U blizini Serpuhovskog ženskog manastira u Podmoskovlju aktivirana je eksplozivna naprava i tom prilikom je povređeno sedam osoba, saopštio je Sputnjiku predstavnik hitnih službi.

"Na teritoriji ženskog manastira u Serpuhovu nepoznata osoba aktivirala je eksplozivnu napravu. Na mesto događaja odmah su izašli istražitelji i kriminolozi glavne uprave Istražnog komiteta Rusije za Moskovsku oblast", saopštila je pomoćnica šefa tog komiteta Olga Vradij za Sputnjik.

Prema rečima predstavnika hitnih službi, eksplozivna naprava je aktivirana pored ulaza u pravoslavnu gimnaziju na teritoriji manastira. On navodi da je među povređenima i petnaestogodišnjak koji je prolazio pored.

Kako je saopštila pres-služba uprave MUP-a za Moskovsku oblasti, eksplozivnu napravu je aktivirao 18. godišnji maturant pravoslavne gimnazije.

"Jutros je u prostorije pravoslavne gimnazije pored Vavedenjskog ženskog manastira u gradu Serpuhovu ušao 18. godišnji maturant te obrazovne ustanove i detonirao eksploziv", navodi se u saopštenju.

Nastavno osoblje i učenici su evakuisani iz zgrade. Povređen je i sam napadač koji je hospitalizovan.

Kurir.rs/Sputnik news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track