KAO POSLE APOKALIPSE Satelitski snimci pokazuju kako su izgledale zgrade pre nego što se desio smrtonosni tornado FOTO
Foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

VELIKO NEVREME

KAO POSLE APOKALIPSE Satelitski snimci pokazuju kako su izgledale zgrade pre nego što se desio smrtonosni tornado FOTO

Planeta -

Satelitski snimci koji su snimljeni pre i nakon što je tornado protutnjao kroz šest država, pokazuju obim štete izazvane smrtonosnim olujama, uključujući i skladište Amazona u Ilinoisu gde je poginulo najmanje šest ljudi.

Spasioci su u nedelju nastavili da prečešljavaju olupine nastale usled izbijanja oluje, u kojoj je u nedelju ujutro poginulo najmanje 25 ljudi.

Guverner Kentakija Endi Bešir procenio je da će broj poginulih porasti na više od 75 ljudi, prenosi CBS.

Tornado je u petak uveče protutnjao kroz najmanje šest država - Arkanzas, Ilinois, Kentaki, Misisipi, Misuri i Tenesi, a najveću štetu je napravio u Kentakiju. Osim što je pogodio objekat Amazon i fabriku sveća, tornado je pogodio i starački dom u Monetu u Arkanzasu, tom prilikom je jedna osoba poginula.

U Edvardsvilu, u Ilinoisu, razorni tornado je protutnjao pored zgrade Amazona, pretvorivši je u ruševine. Prva fotografija ispod je snimljena u septembru, a druga u subotu:

0647611415, Satelitski Snimci, tornado, Ilinois
foto: Maxar / Newscom / Profimedia

Ostale fotografije prikazuju razaranja u Mejfildu u Kentakiju, jednoj od zajednica koje su najteže pogođene olujom. Prva fotografija je snimljena 2017. godine, a druga prikazuje istu oblast u subotu:

0647611424, Satelitski snimci, tornado
foto: Maxar / Newscom / Profimedia

Predsednik Bajden je u subotu potpisao deklaraciju o vanrednom stanju za Kentaki i obećao da će njegova administracija povećati sve neophodne resurse državama koje su pretrpele štetu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja