00:31

SUDAR TERETNIH BRODOVA U BALTIČKOM MORU: Prevrnulo se plovilo, dve osobe nestale

istraga u toku

BILI SU PIJANI? Otkriven uzrok sudara brodova na Baltičkom moru, još uvek se traga za dvojicom mornara, strahuje se da su mrtvi

Planeta -

Dva teretna broda sudarila su se u Baltičkom moru u blizini obale Švedske. Jedan se prevrnuo i strahuje se da su dvojica nestalih mornara mrtvi.

U toku je istraga kako je došlo do sudara danskog i britanskog broda kada je danski brod potpuno "pregažen", ali obalska straža navodi da je incident verovatno posledica "pijanstva na moru"

"Jedan se brod prevrnuo. Ne znamo tačno kako to se dogodilo", rekao je portparol švedske pomorske uprave Jonas Franzen. "Na danskom brodu bile su najmanje dve osobe", rekao je Franzen i dodao da je voda između danskog ostrva Bornholma i švedskog grada Istada bila ledena, oko 4 stepena, a temperatura vazduha je bila oko 5 stepeni Celzijusa.

Mediji prenose da su je vreme bilo maglovito i vidljivost slaba, a do sudara je došlo u ranim jutarnjim satima, oko 3.30 ujutru po lokalnom vremenom.

Spasilačke službe, koje su kada su došle na mesto nesreće čule "povike iz vode" i dalje tragaju za dvojicom mornara sa danskog broda, ali se strahuje da su mrtvi.

Šef istražnog tima švedske obalske straže Džonatan tolin rekao je lokalnim medijima da je nekoliko ljudi privedeno.

Predstavnici obalske straže rekli su BBC da postoji "sumnja na kriminalnu aktivnost, uključujući pijanstvo" i da se to istražuje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track