PREMIJER LI KEĆIJANG: Prioritet Kine u narednoj godini je stabilnost
Foto: Foto Kineski radio internacional

Ekonomski rast

PREMIJER LI KEĆIJANG: Prioritet Kine u narednoj godini je stabilnost

Planeta -

Kineski ekonomski rad za narednu godinu će dati prioritet stabilnosti uz praćenje napretka u njenom ekonomskom rastu suočenom sa ponovnim pritiskom na ekonomiju zemlje, rekao je kineski premijer Li Kećijang.

Li je, tokom razgovora sa predsednikom Grupacije Svetske banke Dejvidom Malpasom putem video-veze, rekao da će stabilizovati ekonomski rast na istaknutijoj poziciji, istovremeno osiguravajući optimizaciju ekonomske strukture i gurajući napred ekonomske reforme, prenosi Kineski radio interanacional.

„Kina će nastaviti da sprovodi proaktivnu fiskalnu politiku kako bi poboljšala efikasnost i usvojila oprezne monetarne politike kako bi garantovala likvidnost valute“, naglasio je Li. Pozvao je Vladu na svim nivoima da pojača svoju podršku mikro, malim i srednjim preduzećima kroz relevantnu fiskalnu i finansijsku politiku.

„Kina je sposobna da ostvari svoje godišnje ekonomske ciljeve“, rekao je Li. Malpas je pozdravio dobru saradnju Kine i Svetske banke i izrezio je nadu da bi dve strane mogle da unaprede svoje partnerstvo u oblastima kao što su zajmovi, smanjenje siromaštva i klimatske promene.

Kurir.rs/Kineski radio internacional

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track