BERLINSKI METRO MAMI PUTNIKE JESTIVIM KARTAMA: Filovane uljem poznate biljke, treba da ublaže praznični stres!
Foto: Profimedia, MUP

originalno

BERLINSKI METRO MAMI PUTNIKE JESTIVIM KARTAMA: Filovane uljem poznate biljke, treba da ublaže praznični stres!

Planeta -

Mreža javnog prevoza u Berlinu osmislila je novi način za putnike da ublaže stres zbog kovida i Božića dok putuju: jestive karte sa uljem konoplje.

„Na ovaj način možete bez problema da putujete po Berlinu ceo dan, a zatim jednostavno progutate svoj božićni stres zajedno sa svojom kartom“, rekao je operater javnog prevoza BVG, poznat po svojim čudnim marketinškim trikovima.

Ulaznice, koje koštaju 8,80 evra (9,95 dolara) svaka i u prodaji su do petka, napravljene su od jestivog papira poprskanog sa „ne više od tri kapi“ ulja konoplje, za koje se kaže da „ima umirujuće dejstvo“, navodi BVG.

Oni važe 24 sata i "potpuno su legalni", saopštila je kompanija.

„Ulje konoplje je 100 posto vegetarijansko i takođe je odličan preliv za salatu“, dodaje se, sugerišući da bi kupci možda voleli da svoje karte operu jednim od poznatih berlinskih doner ćevapa.

Nova nemačka vlada, koja je položila zakletvu prošle nedelje, pristala je da legalizuje rekreativnu upotrebu kanabisa.

Ali BVG je rekao da je „protiv bilo koje vrste upotrebe droge - bilo ilegalne ili legalne. Zbog toga postoji stroga zabrana droge i alkohola u svim vozilima i stanicama BVG.

Godine 2018, stotine ljudi su se hrabro držale u dugim jutarnjim redovima kada je BVG lansirao ograničenu seriju Adidas patika koje su takođe funkcionisale kao godišnja karta za metro.

Po ceni od 180 evra, cipele sa dizajnom presvlaka za sedišta u berlinskim metro vozovima bile su opremljene godišnjom kartom koja obično vredi 761 evro.

Kurir.rs/macaubusines

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track