NEVEROVATNA SUMA: Primerci stripova o Supermenu dostigli cenu od 2 miliona dolara, a kad su izašli mogli su da se kupe na kiosku
Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

ORIGINALI

NEVEROVATNA SUMA: Primerci stripova o Supermenu dostigli cenu od 2 miliona dolara, a kad su izašli mogli su da se kupe na kiosku

Planeta -

Originalni strip "Supermen" pojavio se na aukciju i već dobija neverovatno visoke cene među kolekcionarima koji licitiraju.

Prvi i najpoznatiji superheroj postao je jedan od prvih koji se pojavio u stripu - prvo u serijalu "Ekšn komiks", a zatim i stripu nazvanom ''Supermen".

Da se ​​ne meša sa prvim pojavljivanjem lika u akcionom stripu, ovo izdanje je možda čak i više istorijsko među obožavaocima lika jer sadrži priču o poreklu Klarka Kenta.

Kreiran od strane Džerija Sigela i Džoa Šustera, strip uspešno upoznaje svet sa tri ključna lika koji su ostali uz njega tokom godina, Ma i Pa Kent, kao i Lois Lejn, prenosi Foks njuz.

Retko izdanje stripa u gotovo besprekornom stanju je na aukciji na Komik kontentu i već je dobio ponudu veću od 2 miliona dolara.

Zatvaranje aukcije zakazano je za 23 sata 16. decembra, tako da ima vremena da ova cena još poraste. Do sada se 25 ljudi prijavilo da bude srećni kolekcionar stripova koji može da se pohvali čitljivom kopijom ''Supermena broj 1“.

Prema veb stranici, strip je u prošlosti samo dva puta menjao vlasnika. Prvi put kada je kupljen sa kioska 1939. godine. Zatim, pre otprilike 40 godina, sadašnji vlasnik ga je kupio i od tada ga čuvao u sefu sa kontrolisanom temperaturom.

Izvršni direktor kompanije Metropolis/KomikKontent, Stiven Fišer, rekao je za Foks biznis da je poslednjih godina postojala potražnja za ranim izdanjima prepoznatljivih imena poput Supermena, Spajdermena i drugih.

Napomenuo je da je posebno ''Supermena broj 1'' teško naći u tako dobrom stanju zbog papira na kojem je štampan.

-Kada nas je kontaktirao vlasnik koji ga je kupio 1979. godine od osobe koja ga je uzela na kiosku, nisam bio svestan ove kopije. Rekao sam ’O moj Bože!’.“, dodao je on.

Iako je cena od 2 miliona dolara svakako impresivna, još uvek je daleko od rekordne prodaje kompanije KomikKontent ranije ove godine.

U aprilu je originalni akcioni strip, koji je bio prvo pojavljivanje Čoveka od čelika, prodat za 3,25 miliona dolara u privatnoj prodaji.

Prema pisanju Holivud reportera, za dlaku je nadmašio prodaju istog izdanja iz 2014. godine koji je u to vreme koštao 3,2 miliona dolara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track