03:47

Pojavili se novi jezivi snimci tornada u Kanzasu! Potresne scene totalnog uništenja

ekstremno vreme

KAKVO SE OVO ZLO SPREMA?! TORNADO UBIO PETORO U SAD: Iznenadne oluje na Srednjem zapadu rušile sve pred sobom! Čudno za ovo doba!

Planeta -

Neobično i snažno nevreme koje je donelo i više tornada pogodilo je Srednji zapad SAD i odnelo najmanje 5 života.

Meteorološki stručnjaci ističu da je ovakva vrst aoluje prilično neobičn ai neolekivana jer su temperature nadprosečno vosoke za ovo doba godine. Na društvenim mrežama se ljudi pitaju kakvo se zlo sprema kad se ovakve oluje formiraju u okolnostima koje nisu zabeležene.

Uraganski vetrovi i tornado pogodili su američke savezne države Nebrasku, Ajovu i Minesotu.

U jugoistočnoj Minesoti stradao je 65-godišnji muškarac kada se na njega srušilo drvo od 12 metara ispred njegove kuće, potvrdio je šerif okruga Olmsted Li Rosman, prenosi AP.

Tornado koji je prijavljen u južnoj Minesoti je, kako se navodi, prvi zabeležen u ovoj državi u decembru. Gradić Hartland je najteže pogođen, sa prijavljenim 35 do 40 kuća koje je pretrpelo manju štetu, a'kao i nekoliko kompanija, rekao je okružni direktor za hitne slučajeve Rič Hol.

U jugozapadnom Kanzasu oluja je podigla oblak prašine od koje je nastao potpuni mrak i koji je doveo do dve odvojene saobraćajne nesreće u kojima su poginule tri osobe. U istočnoj Ajovi jak udar vetra prevrnuo kamion sa prikolicom usmrtivši vozača.

Više od 400.000 domova i kompanija ostalo je bez struje u Mičigenu, Viskonsinu, Ajovi i Kanzasu.

Kurir.rs / AP, Foto: Youtube prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track