ILON MASK ZA SATIRIČNU VEB STRANICU: Ovo je najveća pretnja modernoj civilizaciji!
Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

potkačio i uglednu tv stanicu

ILON MASK ZA SATIRIČNU VEB STRANICU: Ovo je najveća pretnja modernoj civilizaciji!

Planeta -

Izvršni direktor Tesle i SpejsIksa, Ilon Mask, kritikovao je ''woke'' trend i ismevao CNN u intervjuu za konzervativnu satiričnu veb stranicu Babilon Bi (Babilonska pčela), nazivajući političku korektnost jednom od najvećih pretnji civilizaciji.

U vatrenom intervjuu, koji je emitovan u utorak uveče, Mask je protestovao zbog pokušaja otkazivanja komičara Dejva Šapela i rekao da je ''virus buđenja uma'' ''verovatno jedna od najvećih pretnji modernoj civilizaciji''.

Inače, izraz "woke" (budan, osvešten, slob. prev.) u savremenim "kulturnim ratovima" često se u engleskom jeziku koristi za one koji vole da signaliziraju svoje vrline, tj. ističu svoju osjetljivost za teme poput rasne ili polne nejednakosti, raznih percipiranih društvenih nepravdi i sl. U zavisnosti sa koje strane društvene debate neko dolazi, izraz može biti shvaćen pohvalno ili pogrdno.

-Trebalo bi da bude u redu biti duhovit. Wokeness u suštini želi da komediju učini ilegalnom, što nije kul, rekao je milijarder, pitajući se: Da li želimo društvo bez humora koje je jednostavno prepuno osuda i mržnje?.

U srcu, woke trend izaziva podele, isključuje i mrzi. U osnovi daje zlim ljudima... štit da budu zli i okrutni, oklopljeni lažnom vrlinom, dodao je, prenosi RT.

Tokom intervjua, Mask je takođe ciljao na CNN usred vesti da je jedan od producenata mreže - Džon Grifin - optužen za niz šokantnih seksualnih zločina ovog meseca.

Nakon što je jedan od voditelja sugerisao da bi Mask ''mogao da bude na CNN-u upravo sada“, što je ''prava novinska organizacija“ za razliku od Babilon Bi-ja, Mask je odgovorio da pretpostavlja da nije dovoljno preverzan.

Grifin je uhapšen samo nekoliko dana nakon što je CNN otpustio voditelja Krisa Kuoma zbog optužbi za seksualne zloupotrebe i istrage o njegovom pokušaju da odbrani brata od sličnih optužbi za uznemiravanje.

Pravni analitičar CNN-a Džefri Tubin takođe je stavljen na odsustvo prošle godine nakon što je uhvaćen kako masturbira tokom onlajn sastanka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track