MASK BRUTALAN O ZUKERBERGOVOM ČEDU: Možete staviti TV na glavu, ali to ne znači da ste u metaverzumu
Foto: Profimedia, Printscreen

opasno

MASK BRUTALAN O ZUKERBERGOVOM ČEDU: Možete staviti TV na glavu, ali to ne znači da ste u metaverzumu

Planeta -

U novom intervjuu za konzervativnu satiričnu veb stranicu Babilon Bi, izvršni direktor Tesle i Spejs Eksa Ilon Mask osudio je koncept metaverzuma, za koji Meta, ranije poznat kao Fejsbuk, tvrdi da će zameniti dvodimenzionalne ekrane.

„Da li sam sada poput onih ljudi koji su 1995. odbacili internet kao hir ili nešto što nikada neće biti važno?“ upitao. „Naravno da možete staviti televizor na nos, ali nisam siguran da to znači da ste „u metaverzumu““, dodao je podrugljivo.

Musk nije oduševljen idejom da „ima jebeni ekran na licu ceo dan i ne želi da ikada ode“.

„Čini mi se... Nema šanse“, rekao je.

"Postaje neprijatno kada je ova stvar vezana za tvoju glavu sve vreme. Mislim da smo daleko od nestanka u metaverzumu", dodao je on.

Musk kaže da postoji bolja alternativa: čip hirurški implantiran u mozak, koji je razvio Neuralink, čiji je on suosnivač.

„Dugoročno gledano, sofisticirani Neuralink bi vas mogao potpuno, potpuno staviti u stvar virtuelne stvarnosti“, rekao je on.

Čak je i Metin potpredsednik za globalne poslove i komunikacije, Nik Kleg, nedavno priznao da još uvek moraju da rade na tehnologiji potrebnoj za metaverzum.

„Ove jadne naočare za virtuelnu stvarnost su previše glomazne da bih pio kafu a da ih ne pomeram“, rekao je Kleg za Fajnenšel tajms u nedavnom intervjuu.

Musk je takođe kritikovao Veb3, koncept demokratizacije Interneta tako što se ponovo gradi oko tehnologije blokčejn. On je za Veb3 u intervjuu za Babilon Bee rekao da je to „više marketing nego stvarnost“.

"Ne razumem. Odnosno, još uvek ne razumem, da se tako izrazimo", dodao je on.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track