NEVIĐEN HAOS U ZAMKU KRALJICE ELIZABETE: Tinejdžer (19) na Božić provalio u Vindzor! ULJEZ UHAPŠEN! VIDEO
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

drama

NEVIĐEN HAOS U ZAMKU KRALJICE ELIZABETE: Tinejdžer (19) na Božić provalio u Vindzor! ULJEZ UHAPŠEN! VIDEO

Planeta -

Veliki bezbednosni propust dogodio se u zamku Vindzor, kada je uhapšen 19-godišnjak koji je provalio u zgradu, dok se kraljica spremala da dočeka svoju porodicu na Božić , kaže izvor iz palate.

Upućeni su pozivi za proveru bezbednosti 95-godišnjeg monarha nakon što je uljez danas provalio u zgradu

Njeno Veličanstvo se spremalo da pozdravi svog sina princa Čarlsa i snaju Kamilu u svojim ličnim prostorijama, kada je naoružana policija krenula da uhapsi čoveka.

Dej Dejvis, bivši glavni nadzornik i šef kraljevske jedinice za zaštitu, rekao je da će biti potrebna "velika revizija" kraljičinog obezbeđenja nakon straha od uljeza u zamku Vindzor.

Rekao je: „Još jedan uljez na imanju Vindzora trebalo bi da zazvoni u ušima svakome i svima koji imaju veze sa kraljevskom zaštitom.

„Pretpostavljam da će biti potrebna velika revizija nakon ovog najnovijeg incidenta, koji je neverovatno zabrinjavajući, posebno jer je ova osoba očigledno bila naoružana.

„Ne znamo njihovu pozadinu ili motiv, ali očigledno je ovo veliki bezbednosni problem.

„Sa kraljicom u rezidenciji i ostalim članovima kraljevske porodice koji su dočekani za Božić, postojao bi povećan nivo zaštite, obezbeđujući spoljni i unutrašnji kordon zamka.

„Ali i dalje je ovo veoma zabrinjavajući događaj koji će morati da bude ocenjen na najvišem nivou.

„Zbog same veličine zamka Vindzor, nekoliko organizacija će biti uključeno, od zaštite kraljevskih porodica, doline Temze i Metropoliten policije.

„Sledeći put uvek može biti daleko gore i to je velika briga".

Osumnjičeni, koji je navodno nosio ofanzivno oružje, sada je zadržan u policijskom pritvoru i tokom incidenta nije uspeo da uđe ni u jednu zgradu, potvrdila je policija doline Temze.

Policija je rekla da ima 19 godina i da je iz Sautemptona.

Kraljici, princu Čarlsu i Kamili pridružili su se i princ Edvard i njegova supruga Sofi i njihova deca Luiz i Džejms.

Izvor iz palate je rekao: „Očigledno je zabrinutost morati da se nosim sa ovakvim prekidom, posebno nakon što je Njeno Veličanstvo toliko bilo ove godine i uoči Božića.

„Posle ovog događaja moraće da se izvrši velika procena bezbednosnih procedura i protokola.

„Srećom, uljez je uhapšen i policija je bila na licu mesta skoro odmah, ali je hladno u vazduhu zbog onoga što je moglo biti.

Veruje se da je to najmanje treća velika bezbednosna provala u Vindzoru u poslednjih godinu dana.

Načelnik policije u dolini Temze Rebeka Mirs rekla je: „Istraga je u toku nakon ovog incidenta i sarađujemo sa kolegama iz Metropoliten policije.

„Čovek je uhapšen zbog sumnje da je provalio ili provalio u zaštićenu lokaciju i posedovao ofanzivno oružje. U ovom trenutku ostaje u pritvoru.

Kurir.rs/Mirror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track