BIZARNA SMRT ODGAJIVAČA PASA: Škota usmrtio pas koga je trebao da oporavi posle zlostavljanja! VIDEO
ilustracija, Foto: Scteenshot YT/STV News

tuga

BIZARNA SMRT ODGAJIVAČA PASA: Škota usmrtio pas koga je trebao da oporavi posle zlostavljanja! VIDEO

Planeta -

Čovek koji je svoj život posvetio spasavanju zlostavljanih životinja umro je nakon što ga je napao pas.

Adam Vots, 55, vodio je odgajivačnicu i odgajivačnicu Džuniper u Kirktonu u Aušterhausu blizu Dandija u Škotskoj, uz pomoć svojih pet sinova, navodi se na Fejsbuk stranici odgajivačnice.

Vots je proglašen mrtvim na licu mesta u sredu nakon što ga je napao pas za kojeg se smatra da je policija prethodno uhvatila i potom mu privela na rehabilitaciju, piše Gardijan.

Nije odmah poznato kakav je pas napao Votsa, ali je Bi-Bi-Si u petak javio da životinja još nije uspavana.

„Smrt se ne tretira kao sumnjiva i izveštaj će biti podnet fiskalnom tužilaštvu“, saopštila je škotska policija, prenosi Bi-Bi-Si. Kontaktirana je policija za dodatni komentar.

Na Fejsbuk stranici odgajivačnice navodi se da ima 22 odgajivačnice različitih veličina, osam uzgajivačnica i zatvoreni prostor za vežbanje pozadi gde psi mogu da imaju „bezbedno, bezbedno slobodno trčanje“. U objavi na stranici od subote se navodi da su odgajivačnice sada zatvorene.

Votsa su opisvali ga kao strastvenog borca za dobrobit životinja i posvećenog oca svojih pet sinova.

Vots je bio „heroj u svetu pasa“, rekao je Save Our Seized Dogs, grupa koja pomaže ljudima čiji su kućni ljubimci zaplenjeni prema Zakonu o opasnim psima iz 1991, zakonu koji zabranjuje ili ograničava određene vrste pasa.

„Adam bi uzeo svakog psa da bi im dao šansu za život i bio je odgajivačnica izbora za policiju u Dandiju“, napisala je grupa u objavi na Fejsbuku. „Njegova nežna, mirna priroda ubrzo je stekla poverenje nekih od najzlostavljanijih pasa i oni su mogli da odu od njega da pronađu domove pune ljubavi.

U postu se dodaje: „Adam je umro radeći ono što je voleo, iza sebe je ostavio 5 dečaka kojima je bio jedini roditelj. Često je pričao o njima i bio je tako ponosan što su mu stariji dečaci pomogli oko pasa. Ovo je nepodnošljiva tragedija u bilo koje doba godine. Još više je na Božić“.

Druga spasilačka grupa, Salt's Helping Hounds Rescue, dodala je da je Vots „bio najljubazniji i najpažljiviji čovek koji je bio posvećen pomaganju psima i nijedan zahtev nikada nije bio previše. Srceparajući za njegove dečake i porodicu o kojima je tako često pričao."

Dve grupe su postavile JustGiving stranicu za prikupljanje sredstava za pomoć Vattsovim sinovima, koja je do sada prikupila više od 40.000 dolara (30.000 funti). U postu na stranici, grupe su navele da je majka dece umrla 2013. godine. Organizatori su kontaktirali za komentar.

"On nije bio samo vlasnik odgajivačnice. Spasio je mnoge pse za koje je smatrao da ih je potrebno spasiti i vodio je kampanju za dobrobit pasa", napisao je SuperSmart Dog Training u počast objavljenoj na Fejsbuku.

„Svi koji su ga sreli našli su brižnog, punog čoveka koji je živeo za svojih 5 dečaka i pasa. Pošto mu je žena umrla, ovo je bio njegov život [i on je] uložio srce i dušu u spasavanje pasa... Svima će nedostajati ."

Kurir.rs/Newsweek.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track