BOŽIĆNA PORUKA KRALJICE ELIZABETE RAZNEŽILA SVE: Svima poželela da praznik provedu sa porodicom, a onda je dodala ovo!
Foto: Profimedia /Gareth Everett/Huw Evans Agency

tuga

BOŽIĆNA PORUKA KRALJICE ELIZABETE RAZNEŽILA SVE: Svima poželela da praznik provedu sa porodicom, a onda je dodala ovo!

Planeta -

Kraljica Elizabeta Druga je u božićnoj poruci podelila bol zbog smrti supruga i poručila svim ljudima da slave sa prijateljima i porodicom uprkos pandemiji

."Iako je Božić vreme velike sreće i raspoloženja za mnoge, on može biti težak za one koji su izgubili najmilije. Ove godine, posebno, razumem zašto", rekla je kraljica ;u veoma ličnom govoru u kojem je odala počast princu Filipu koji je umro u aprilu, sa kojim je provela više od 70 godina u braku.

Uprkos sopstvenom gubitku, kraljica je rekla da joj je porodica "izvor velike sreće", napominjući da je ove godine dočekala četvoro praunučadi.

Tokom božićnog obraćanja Elizabeta Druga je na haljini imala broš koji je nosila tokom medenog meseca 1947. godine, a na stolu ispred nje stajala je slika na kojoj su ona i princ Filip.

"Zbog kovida ne možemo da slavimo Božić možda baš onako kako smo želeli, ali još uvek možemo da uživamo u mnogim veselim tradicionalnim ritualima, u pevanju dobro poznatih pesama, kićenju drveta, davanju i primanju poklona ili gledanju omiljenog filma čiji kraj već znamo", rekla je ona. ; Kraljica je u govoru spomenula prenošenje tradicija i vrednosti naročito u zaštiti životne sredine i istakla da su Filipov "pionirski rad" ;nastavili Čarls i Vilijam koji su učestvovali na konferenciji o klimi COP26 u Škotskoj, dok je ona ;morala da otkaže odlazak.

Zbog brzog širenja omikron soja korona virusa u Velikoj Britaniji 95-godišnja kraljica je odlučila da ne provede Božić u Sandringemu, kraljevskom imanju u istočnoj Engleskoj gde tradicionalno provodi praznične dane sa porodicom.

Bakingemska palata ;je u ponedeljak saopštila da će kraljica provesti praznike u zamku Vindzor, u društvu svog sina princa Čarlsa i njegove supruge Kamile, vojvotkinje od Kornvola.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track