BAJDENOVA BOŽIĆNA ISPALA: Gost u Beloj kući mu uputio uvredljiv slogan, predsednik SAD ga nije prepoznao! VIDEO
Foto: MICHAEL REYNOLDS / UPI / Profimedia

šta reći

BAJDENOVA BOŽIĆNA ISPALA: Gost u Beloj kući mu uputio uvredljiv slogan, predsednik SAD ga nije prepoznao! VIDEO

Planeta -

Amerikanac je tokom gostovanja u Beloj kući upotrebio je vulgarnu anti-Bajdenovu uvredu na račun nesvesnog predsednika SAD. On je bio učesnik događaja koji je predsednik SAD organizovao za roditelje i decu.

Džo Bajden i prva dama bili su domaćini tradicionalnog godišnjeg predsedničkog telefonskog razgovora sa decom koja su pratila let Deda Mraza kada je otac rekao predsedniku: „Idemo Brendone“.

Fraza je postala eufemizam za „F--- Joe Biden“ među konzervativcima nakon što se činilo da je jedan TV voditelj pogrešno čuo vulgarnost tokom direktnog prenosa Naskarovog događaja, govoreći gledaocima da je publika skandirala „Hajdemo Brendonu“, u čast pobednika trke Brandona Brauna.

Predsednik i njegova supruga Džil Bajden primali su pozive u Severnoameričku komandu vazdušno-svemirske odbrane Santa Tracker, koja prati napredak Deda Mraza vođenih saonicama za milione dece.

Tokom jednog poziva, Bajdenovi su primili poziv od porodice u Oregonu, sa tatom Džaredom i decom Grifinom, 11, Hanterom, tri, Pajper, četiri, i Penelope, dvoje koji su razgovarali o svojim željama za Deda Mraza.

Predsednik je upozorio decu da budu u krevetima do devet sati, inače se Deda Mraz možda neće pojaviti.

Na kraju razgovora, Bajden je rekao Džaredu: „Nadam se da ćete imati divan Božić.

Otac je odgovorio: "Da, nadam se da ćete i vi imati divan Božić. Srećan Božić i idemo, Brendone."

„Idemo, Brendone. Slažem se“, rekao je Bajden u odgovoru, izgleda da ne razume značaj komentara.

Nakon njegovog komentara usledila je tišina, a Bajden je potom dodao: „Mislim da smo ga izgubili“.

Bela kuća nije odgovorila na zahteve za komentarom incidenta, ali je razmena izazvala hitnu reakciju na društvenim mrežama.

Konzervativni komentatori su bili podeljeni oko incidenta, a neki su bili zabavljeni Bajdenovim ponavljanjem fraze, dok su drugi sugerisali da je šala bila neukusna.

Slogan je postao popularan među pristalicama bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji je izazvao buru na društvenim mrežama tokom svog telefonskog razgovora sa decom na Badnje veče 2018.

Tramp je pitao sedmogodišnju Kolman Lojd iz Južne Karoline da li još uvek veruje u Deda Mraza „jer je u sedam to marginalno, zar ne?“.

Lojd je kasnije rekla medijima da je zaista verovala u Deda Mraza i da nije imala pojma šta znači marginalno.

Sam Brendon Braun je izrazio nezadovoljstvo zbog prisvajanja njegovog imena za slogan protiv Bajdena.

„Ne želim da budem zamena za psovku“, rekao je nedavno za Njujork tajms.

Neobično je da su gospodin Bajden i njegova supruga prvi Božić ove godine proveli u Beloj kući.

Predsednik je ranije bio kritikovan jer je većinu vikenda provodio u svojoj kući u Delaveru, skupljajući veliki račun Tajne službe.

Ali odluka da ostane u Beloj kući možda je bila znak naglog porasta stope Covida u zemlji kako bi se izbeglo ohrabrivanje putovanja.

Bajdeni su već značajno smanjili uobičajene božićne svečanosti.

U vremenima pre pandemije, predsednici i prve dame su bili domaćini skoro dvadesetak prazničnih zabava i prijema, ponekad i dva dnevno, uz nesmetano tečenje jaja i vina.

Sve je to odbačeno ove godine. Umesto toga, grupe do 100 ljudi bile su pozvane da obiđu ukrase u prizemlju i na državnim spratovima Bele kuće. Nije bilo hrane i pića. Niti je bilo slikanja sa Bajdenovima, koji nisu prisustvovali.

Na Badnje veče, Bajdenovi su posetili Dečju nacionalnu bolnicu. Iako je tradicija da to prva dama čini, to je bio prvi put da se sadašnji predsednik pridružio zabavi, saopštila je Bela kuća.

Kurir.rs/Telegraph.co.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track