PRINC ENDRU SE NADA DA ĆE TUŽBA BITI ODBAČENA: Njegovi advokati ženi koja ga tereti za seksualno zlostavljanje zameraju ovo! VIDEO
Foto: Profimedia

tehnikalija

PRINC ENDRU SE NADA DA ĆE TUŽBA BITI ODBAČENA: Njegovi advokati ženi koja ga tereti za seksualno zlostavljanje zameraju ovo! VIDEO

Planeta -

Tužba Amerikanke koja tvrdi da ju je princ Endrju seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina možda će morati da bude odbačena jer više ne živi u SAD, rekli su prinčevi advokati u sudskom podnesku u utorak.

Advokati Endrju Bretler i Melisa Lerner napisali su da su nedavno otkrili da je Virdžinija Žufre živela u Australiji sve osim dve od poslednjih 19 godina i da ne može da tvrdi da je stanovnica Kolorada, gde nije živela najmanje od 2019.

U avgustovskoj tužbi, Virdžinija Žifre je tvrdila da ju je princ više puta zlostavljao 2001.

Prinčevi advokati su u oktobru zatražili od sudije Luisa A. Kaplana da odbaci tužbu, rekavši da princ „nikada nije seksualno zlostavljao ili napadao” Žufreovu i veruju da je tužila Endrua „da postigne još jednu platu na njegov račun i na račun onih koji su najbliži nego.” Advokati su priznali da bi Giufre mogao biti žrtva seksualnog zlostavljanja od strane finansijera Džefrija Epštajna, koji se ubio 2019. dok je čekao suđenje za trgovinu ljudima.

Prošlog meseca, Kaplan je rekao da bi se suđenje u tužbi Žufreove protiv princa moglo održati između septembra i decembra 2022.

Ali prinčevi advokati kažu da bi nove informacije o mestu stanovanja trebalo da dovedu do obustave bilo kakvog daljeg napretka u tužbi ka suđenju, što bi uključivalo izjave Endrua i Žufreove, dok se ne riješi pitanje da li je njeno prebivalište u inostranstvu diskvalifikuje njenu tužbu protiv princa Endrua u SAD.

Zatražili su od sudije da naloži Giufrovu da odgovori na pisane pravne zahteve o njenom boravku i podnese dvočasovni iskaz o tom pitanju.

Advokat Žufreove, Sigrid Mekavli, nazvala je zahtev da se slučaj odbaci „samo još jedan u nizu umornih pokušaja princa Endrua da se skloni i izbegne pravnu osnovanost slučaja koji je Virdžinija Žufre pokrenula protiv njega. Sve strane u parnici podležu otkrivanju i princ Endrju nije izuzetak.

Prinčevi advokati su napisali da Žufre ima australijsku vozačku dozvolu i da živi u kući vrednoj 1,9 miliona dolara u Pertu, u Zapadnoj Australiji, gde odgaja troje dece sa suprugom, koji je Australijanac.

„Čak i ako se australijski domicil Žufreove nije mogao uspostaviti već u oktobru 2015. godine, ne može biti pravog spora da je ona tamo stalno živela sa namerom da tamo ostane od 2019. — još dve godine pre nego što je podnela tužbu protiv princa Endrua“, napisali su advokati.

Rekli su da je tajming njene registracije za glasanje u Koloradu pre podnošenja tužbe protiv princa bio „sumnjiv i izgleda kao proračunat potez u nastojanju da podrži njen lažni zahtev za državljanstvo u Koloradu uprkos tome što se preselila u Australiju najmanje godinu dana (ako ne i četiri godine) ranije.”

Kurir.rs//AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track