KARANTIN NA 10.000 METARA: Saznala da je pozitivna na koronu i let od četiri sata provela zaključana u toaletu da zaštiti druge
Foto: Bildagentur-online / Alamy / Alamy / Profimedia

testirala se na putu

KARANTIN NA 10.000 METARA: Saznala da je pozitivna na koronu i let od četiri sata provela zaključana u toaletu da zaštiti druge

Planeta -

Amerikanka je zamolila stjuardesu da je zaključa u kupatilu na 4 sata nakon što se testirala tokom transatlantskog leta.

Učiteljica iz Čikaga morala je da se samoizoluje u toaletu aviona i četiri sata leta provede u njemu, nakon što se brzi test na koronavirus koji je uradila tokom leta pokazao pozitivan.

Marisa Fotieo je prošle nedelje letela u Švajcarsku na odmor kada ju je iznenada zabolelo grlo negde iznad Atlantskog okeana.

Učiteljica je ozbiljno shvatila smernice za putovanja tokom pandemije i na put je ponela nekoliko kompleta za brzo testiranje. Žena je otišla u toalet i za nekoliko sekundi saznala da ima kovid 19, piše RT.

Fotieo je brzo obavestila stjuardesu, koja je utvrdila da u avionu nema dovoljno praznih mesta da bi je pravilno izolovala. Iz straha da ne zarazi druge putnike, učiteljica je onda odlučila da "ostane u toaletu do kraja leta" do Islanda.

"Ne mogu da verujem da sam provela četiri sata u tom toaletu, ali šta se mora nije teško", rekla je Fotieo koja je na društvenim mrežama postavila snimak iz avionskog toaleta opisavši ga kao "VIP prostor za karantin". Učiteljica na snimku nosi tri maske i ne deluje uznemireno što joj je odmor propao.

Nakon što je avion sleteo u Rejkjavik, žena je smeštena u hotel za izolaciju. Naknadno je svojim pratiocima poručila da se oseća dobro i da planira da ode za nekoliko dana.

Njen otac i brat, koji su bili na istom letu, bili su negativni na virus i mogli su da nastave put u Švajcarsku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track