RAKETNI PLES RUSKIH SUHOJA: Pogledajte redak manevar borbenih aviona koji su izveli Su-30 VIDEO
Foto: Tvitter/Rob Lee

bravo

RAKETNI PLES RUSKIH SUHOJA: Pogledajte redak manevar borbenih aviona koji su izveli Su-30 VIDEO

Planeta -

Lansiranje rakete vazduh-vazduh iz borbenog aviona je obično prilično impresivan prizor, posebno kada imamo priliku da iz kokpita posmatramo kako oružje skida sa nosača i juri ka meti.

Let dva lovca koji svaki lansiraju raketu može biti još spektakularniji, ali ruske Vazdušno-kosmičke snage su podigle stvari uz veoma retko lansiranje osam raketa skoro istovremeno sa četiri višenamenska lovca Su-30.

Snimak je danas na Telegramu postavio korisnik po imenu Fighterbomber, čiji smo deo materijala takođe pogledali u prošlosti. Video, koji je ovde povezan, uzet je iz kokpita drugog aviona Su - 30, ali ne znamo tačno gde i kada. Prikazuje formaciju od četiri dvoseda aviona Su-30SM Flanker ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga. Svaki lansira par raketa vazduh-vazduh, za koje se čini da su oružje R-73 (AA-11 Archer) ili R-74 sa infracrvenim navođenjem. Oružje istog tipa se vidi na podkrilnoj stanici u pilotskom ogledalu flankera opremljenog kamerom.

Komentar priložen uz video ne nudi mnogo detalja, ali sugeriše da su projektili ispaljeni na metu M6, uređaj nalik bombi bačen iz drugog aviona pre nego što se polako spustio ispod padobrana. Zatim predstavlja infracrvenu ili radio-frekventnu metu koja se može gađati raketama iz vazduha ili kopnenim ili pomorskim protivvazdušnom odbranom. Fotografija ispod prikazuje Su-35S koji očigledno nosi četiri mete M6, koje koriste istu kućište kao bombe serije SAP od 100 kg.

Treba napomenuti da u video snimku ne možemo da vidimo koliko je meta bilo angažovano, udaljenost do mete(a) ili da li su se razne rakete uspešno pogodile cilj.

Kurir.rs/The Drive

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track