TOKAJEV PRIZNAO DA JE U TOKU OBOJENA REVOLUCIJA: Huligani i zaverenici su dobro organizovani i plaćeni, ovo je razrađen plan!
Foto: Screenshot YT/United Nations, Printscreen/Twitter

Haos u kazahstanu

TOKAJEV PRIZNAO DA JE U TOKU OBOJENA REVOLUCIJA: Huligani i zaverenici su dobro organizovani i plaćeni, ovo je razrađen plan!

Planeta -

Kasim-Žomart Tokajev, predsednik Kazahstana obratio se danas građanima ove centralnoazijske države govorom povodom dešavanja u zemlji i sukoba građana sa policijom i Nacionalnom gardom.

Obraćanje predsednika tokajeva prenosimo u celosti, a govor se pojavio na Telegramu.

„Kao predsednik, dužan sam da štitim bezbednost i spokoj naših građana, da brinem za integritet Kazahstana.

Mere koje sam preduzeo imaju za cilj dobrobit multinacionalnog Kazahstana.

Ali ove mere još uvek nisu dovoljne. Skreće se pažnja na visok nivo organizovanosti huliganskih elemenata. Ovo je dokaz razrađenog plana akcije zaverenika koji su finansijski motivisani. Upravo zaverenici.

Stoga, kao šef države i od danas, predsednik Saveta bezbednosti nameravam da delujem što je moguće oštrije. Ovo je pitanje bezbednosti naših građana, koji mi upućuju brojne zahteve da zaštitim njihove živote i živote njihovih porodica. Ovo je pitanje bezbednosti naše države. Siguran sam da će me narod podržati.

Šta god da bude, biću u prestonici. Moja je ustavna dužnost da budem sa narodom. Zajedno ćemo prevazići ovu crnu traku u istoriji Kazahstana. Izađimo iz toga jaki. Uskoro ću izaći sa novim predlozima za političku transformaciju Kazahstana. Ostajem na istoj poziciji doslednih reformi. "

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track