BAJDEN IMA SVOJ GESTAPO? Anketa glasača pokazuje da se navodno radi o ovoj poznatoj organzaciji!
Foto: Profimedia

Dejli Koler

BAJDEN IMA SVOJ GESTAPO? Anketa glasača pokazuje da se navodno radi o ovoj poznatoj organzaciji!

Planeta -

Skoro polovina verovatnih američkih glasača kaže da veruje da FBI deluje kao „lični gestapo” predsednika Džoa Bajdena, prema novoj anketi.

Podrška Amerikanaca za FBI je opala u poslednje dve godine, a mnogi glasači veruju da agencija deluje u ime Bajdena, prema rezultatima nacionalnog istraživanja Rasmussen Reports-a. Samo 46 odsto verovatnih glasača kaže da ima povoljan utisak o FBI, što je pad sa 60 odsto u maju 2020.

Republikanci su skloniji da ne odobravaju agenciju, a 57% je reklo da ima nepovoljno mišljenje o FBI, dok je 63% demokrata reklo da ima povoljan utisak o agenciji.

Štaviše, na pitanje da li se slažu sa izjavom Rodžera Stouna, bivšeg političkog savetnika bivšeg predsednika Donalda Trampa, da „postoji grupa ispolitizovanih nasilnika u vrhu FBI-a” koji se ponašaju „kao lični Gestapo Džoa Bajdena, ” 46% svih mogućih glasača kaže da se slaže.

Republikanci su se mnogo verovatnije složili sa karakterizacijom, sa 64% reklo da se FBI ponaša kao Bajdenov „lični gestapo“ u poređenju sa samo 30% demokrata.

Podrška Bajdenu od strane birača u velikoj je korelaciji sa podrškom FBI-a, pri čemu 86% glasača koji „snažno odobravaju“ Bajdenov radni učinak imaju pozitivno mišljenje o FBI-u, prema anketi. Među glasačima koji kažu da „snažno ne odobravaju“ Bajdenov mandat predsednika, samo 19 odsto kaže da pozitivno gleda na FBI.

Anketa je takođe pokazala da polovina svih glasača veruje da je aktuelni direktor FBI Kristofer Rej pod uticajem Bajdena kada donosi odluke, a samo 26 odsto veruje da je Rej nezavisan od predsednikovog uticaja.

Anketa je ispitala 1.000 verovatnih glasača od 29. decembra do 30. decembra i imala je marginu greške od plus ili minus 3%.

Kurir.rs/Daily Caller

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track