BAKSUZNI MAFIJAŠ PAO POSLE 20 GODINA BEŽANJA: Skrasio se u Španiji, ali nije očekivao da se pojavi na Gugl Strit Vjuu!
Foto: AP

koza nostra

BAKSUZNI MAFIJAŠ PAO POSLE 20 GODINA BEŽANJA: Skrasio se u Španiji, ali nije očekivao da se pojavi na Gugl Strit Vjuu!

Planeta -

Đoakino Gamino skrivao se u blizini Madrida, ali druga fotografija na Fejsbuku na kojoj se vidi prepoznatljiv ožiljak na bradi potvrdila je njegov identitet.

Begunac iz sicilijanske mafije koji je bio u bekstvu skoro 20 godina uhvaćen je nakon što je primećen na Gugl Strit Vjuu.

Đoakino Gamino, 61, pronađen je u Galapagaru u Španiji - gradu u blizini Madrida - nakon što je na slici prikazan čovek koji liči na njega kako ćaska ispred prodavnice voća.

Policija je sumnjala da je u zemlji, ali nije uspela da ga pronađe.

„Fotogram nam je pomogao da potvrdimo istragu koju smo razvijali na tradicionalne načine“, rekao je Nikola Altiero, zamenik direktora italijanske jedinice za borbu protiv mafije (DIA).

Gamino se zvao Manuel, prema italijanskim novinama Republika, a ranije je radio kao kuvar u restoranu La cocina de Manu (Manuova kuhinja).

Fejsbuk profil za sada zatvoren restoran otkrio je Gaminovu fotografiju - prepoznatljivu po ožiljku na levoj strani brade - a kompanija je čak ponudila i "sicilijansku večeru".

Street Viev koji je dokazao njegov pad takođe ga prikazuje ispred druge ustanove koja nosi njegovo lažno ime, El huerto de Manu - ili Manuov voćnjak.

Gamino je bio šef mafijaške grupe Stida u Agrigentu na Siciliji, navodi La Repubblica. Grupa je često rival sa poznatom Koza Nostra mafijom.

Istražio ga je 1980-ih poznati sudija protiv mafije Đovani Falkone - kasnije ubijen u bombaškom napadu.

Gamino je uspeo da pobegne iz rimskog zatvora Rebibija 2002. dok se tamo snimao film, a godinu dana kasnije osuđen je na doživotnu kaznu zbog ubistva.

Od tada je izbegavao hapšenje i očigledno je bio iznenađen što je otkriven njegov život u malom španskom gradu.

Nakon hapšenja 17. decembra, Gamino je navodno rekao policiji: "Kako ste me pronašli? Nisam telefonirao svojoj porodici 10 godina."

Gospođa Altiero iz italijanske jedinice za borbu protiv mafije rekla je da je on trenutno u pritvoru u Španiji, ali se nada da će biti vraćen u Italiju u februaru.

Kurir.rs/Sky News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track