PIRANE NAPADAJU: Tela četiri osobe iskasapljena i prekrivena ujedima, izronila iz reke u Paragvaju
Foto: Michael Lugenbuehl / Alamy / Alamy / Profimedia

strah u latinskoj americi

PIRANE NAPADAJU: Tela četiri osobe iskasapljena i prekrivena ujedima, izronila iz reke u Paragvaju

Planeta -

Tela četiri osobe za koje se veruje da su ih napale, i ubile, pirane, pronađena su u Paragvaju.

Ova latinoamerička zemlja poslednjih dana je pogođena vrelim talasom pa su mnogi spas od visokih temperatura potražili u lokalnim rekama. Otkriće tela, sada je veoma uznemirilo javnost.

Prva žrtva prijavljena je u nedelju. U pitanju je 22-godišnji muškarac koji se kupao u reci Paragvaj kada je nestao. Njegovo telo, koje su napola pojele pirane, je pronađeno 45 minuta kasnije.

Drugi napad takođe se dogodio na istoj reci - najvećoj u zemlji, kada je pronađen leš 49-godišnjeg muškarca sa izujedanog i unakaženog lica. Utvrđeno je da je muškarac preminuo od srčanog udara i da su ta onda pirane napale i oglodale.

Još dva leša sa ranama od ujeda pirana pronađena su u nedelju u reci Tebikari.

Lokalni mediji prenose da je bilo još napada pirana koji nisu bili fatalni, ali su žrtve teško povređene.

Stručnjaci upozoravaju da su ovakvi napadi uobičajeni leti, kada su vrućine velike a ribe se mreste i prilaze bliže obali gde je nivo vode niži.

Od osam vrsta pirana koliko ih ima u ovom kraju, samo dve vrste su poznate po ubilačkim napadima i one mahom žive u rekama Parana i Paragvaj, gde vole da se sakriju ispod plutajućih debala i iznenada napadnu plen.

Lokalno stanovništvo pozvano je da izbegne kupanje u rekama tokom sezone parenja, naročito u oblastima gde vide da po vodi pluta rastinje u kome pirane čuvaju svoja jajašca i potomke.

Mediji prenose i da je jedan muškarac ostao bez prsta na nozi kada ga je jato pirana napalo na reci Parana. Muškarac je ostao bez palca, a njegov sin bez komada mesa sa pete.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track