TUNEL SMRTI Kritike na račun Maskovog podzemnog auto-puta VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

las vegas

TUNEL SMRTI Kritike na račun Maskovog podzemnog auto-puta VIDEO

Planeta -

Tunel ispod Las Vegasa, kojim upravlja kompanija ''Boring'' Ilona Maska, prozvan je ''smrtonosnom zamkom'' nakon što se pojavio snimak zagušenja podzemnog auto-puta.

Snimak, napravljen iz ugla vozača ''Tesle'', jednog od automobila u tunelu, podeljen je na Reditu i pokazuje zagušenje i kolonu vozila u tunelu 12 metara ispod površine.

-Samo je pitanje vremena kada će tunel postati mesto strašne nesreće u kojoj će ljudi ostati zarobljeni u uskoj cevi bez ventilacije, dok goruća baterija izbacuje otrovna isparenja, napisao je jedan od korisnika.

-Ovo je užasavajuće. Uska cev bez izlaza za slučaj nesreće, dodao je drugi komentator.

S druge strane, kompanija ''Boring'' kaže da tuneli imaju sporedne izlaze, sisteme za otkrivanje požara i njegovo suzbijanje.

-Sisteme redovno testiraju policija i vatrogasci, navode iz kompanije.

Takođe se dodaje da tunel omogućava bezbednu evakuaciju, kao i da ventilacioni sistem bez problema može da se izbori sa potencijalnim požarima.

Ovo je samo mali deo ukupne mreže koju kompanija planira da napravi, a Mask tvrdi da je ovakav sistem rešenje za saobraćajna zagušenja i gužve, prenosi RTS.

Kompanija ''Boring'' planira da izgradi kružni sistem tunela ispod Las Vegasa dužine 48 kilometara sa 51 stanicom, koje su locirane, između ostalog, ispod hotela, kazina, gradskog stadiona, aerodroma i sajma.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track