NEZAPAMĆENA NESREĆA Fotka kao dokaz da se stena još 2012. odvojila od litice!
Foto: Prinscreen Facebook

MOGLA JE DA SE SPREČI

NEZAPAMĆENA NESREĆA Fotka kao dokaz da se stena još 2012. odvojila od litice!

Planeta -

Doktor Flavio Freitas, koji često posećuje jezero Furnas u Brazilu, upozoravao je da će se gromada odvaliti i pasti u vodu

Fotografija snimljena u martu 2012. Pukotina se jasno vidi
Fotografija snimljena u martu 2012. Pukotina se jasno vidifoto: Prinscreen Facebook

Nezapamćena nesreća koja se dogodila u Brazilu kad se veliki komad stene odvalio i pao na čamce s turistima koji su plovili po jezeru Furnas mogla je da bude izbegnuta da su nadležni na vreme reagovali!

Naime, na društvenim mrežama su se pojavile fotografije još iz 2012. godine na kojima se vidi deo stene koja se odvojila i preti da padne u vodu. Fotografije je postavio Flavio Freitas, doktor iz Sao Paula, koji često posećuje jezero Furnas na jugu zemlje. - Ova stena samo što nije pala u vodu - napisao je on ispod fotografije koju je objavio na Fejsbuku. Fotografija je postala viralna nakon tragedije.

Užasno, stena pada na čamce sa turistima Sve se dogodilo za nekoliko sekundi
Užasno, stena pada na čamce sa turistima Sve se dogodilo za nekoliko sekundifoto: Printscreen/Instagram

- Kad sam čuo šta se dogodilo, odmah sam znao šta je u pitanju. Dobro poznajem taj deo kanjona. Pukotina je bila velika i stena se odvojila od litice. Nisam geolog, ali je bilo pitanje vremena kad će se ovako nešto dogoditi - rekao je Freitas. Policija je potvrdila da je u nesreći deset osoba nastradalo, dok je devet povređeno. Do tragedije je došlo kad su turisti u čamcima prišli bliže stenama kako bi se slikali kod obližnjeg vodopada. Stena se potom iznenada odvojila i pala na dva čamca s turistima. Vlasti su ranije saopštile da je uzrok tragedije obilna kiša koja je danima padala u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track