HTEO DA UBIJE TRAMPA I UREDNO TO JAVIO TAJNOJ SLUŽBI: Tomas Velnicki (72) uhapšen u Njujorku! Pretio kidnapovanjem i ubistvom!
Foto: EPA / Cj Gunther

uporedio ga sa hitlerom

HTEO DA UBIJE TRAMPA I UREDNO TO JAVIO TAJNOJ SLUŽBI: Tomas Velnicki (72) uhapšen u Njujorku! Pretio kidnapovanjem i ubistvom!

Planeta -

Muškarac star 72 godine, koji je upozorio američke vlasti da planira da ubije Donalda Tramp pre ili posle predsedničkih izbora održanih u novembru 2020. godine, uhapšen je danas u Njujorku, saopštilo je tužilaštvo.

Tomas Velnicki je "svesno i namerno pretio da će ubiti, kidnapovati i naneti telesne povrede" bivšem američkom predsedniku, navelo je tužilaštvo.

Velnicki, kojeg su uhapsili pripadnici Tajne službe, agencije odgovorne za zaštitu američkih predsednika i potpredsednika, trebalo bi tokom dana da bude saslušan.

Uhapšeni je najmanje tri puta telefonirao od 24. septembra do 2. decembra 2021. godine, njujorškoj kancelariji Tajne službe. Rekao je da ima nameru da ubije Trampa i tražio informacije o zaštiti bivšeg predsednika SAD, dodajući da poseduje oružje za tu namenu.

"Učiniću sve što mogu da budem siguran da je mrtav", naveo je Velicki u jednom telefonskom razgovoru tokom kojeg je Trampa uporedio sa nacističkim liderom Adolfom Hitlerom.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Cj Gunther

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja