NOVOROĐENČE U KUTIJI ZA JAJA: Tinejdžeri pronašli devojčicu na putu na minus 20, sada roditelji jednog od njih hoće da je usvoje
Foto: Profimedia

božićna priča

NOVOROĐENČE U KUTIJI ZA JAJA: Tinejdžeri pronašli devojčicu na putu na minus 20, sada roditelji jednog od njih hoće da je usvoje

Planeta -

Grupa tinejdžera pronašla je novorođenče napušteno na minus 20 stepeni.

Devojčica, koju je petoro tinejdžera pronašlo u kutiji za jaja na udaljenom putu u blizini Novosibirska u petak, se oporavlja, rekli su ruski zvaničnici.

Bebu su roditelji jednog od tinejdžera hitno prevezli u bolnicu gde je utvrđeno da je dobrog zdravstvenog stanja. Policija sada traga za majkom koja bi mogla da bude optužena za pokušaj ubistva maloletnika.

Roditelji jednog od tinejdžera koji su pronašli bebu rekli su da žele da je usvoje, ako se ne pojave rođaci deteta.

Petoro tinejdžera izašlo je da prošeta na Božić. "Već se smrkavalo i oni su koristeći svetlost svojih mobilnih pogledali šta je u kutiji", ispričao je otac jednog od tinedjžera.

U kutiji je bila devojčica pokrivena krpom i flašica, rekao je Dmitri Litvinov.

Njega i njegovu suprugu Anu sin Renat je odmah pozvao i odvezli su dete u bolnicu. Plašili su se da beba, koja je imala tri dana kada su je pronašli, neće preživeti.

Po dolasku u bolnicu, lekari su pregledali malenu, zagrejali je i utvrdili da je dobrog zdravlja. Dete je potom prebačeno u dečju bolnicu gde se o njoj brinu.

Litvinovi, koji već imaju tri sina, sada žele da usvoje devojčicu, pod uslovom da se niko od rođaka ne javi.

Kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track