AMERI KEŠOM MAME REGRUTE: Nikad veći bonus za one ko bi da obuku uniformu vojske SAD! VIDEO
Foto: EPA/JALIL REZAYEE, Profimedia

bruka

AMERI KEŠOM MAME REGRUTE: Nikad veći bonus za one ko bi da obuku uniformu vojske SAD! VIDEO

Planeta -

Po prvi put u svojoj istoriji, američka vojska nudi svoj najveći bonus ikada za nove regrute koji se obavežu na šest godina službe - 50.000 dolara.

Do sada je vojska nudila maksimalni bonus za nove regrute od 40.000 dolara.

General-major Kevin Veren, šef komande za regrutaciju, rekao je za Asošijeted pres da se vojska nada da će povećanje bonusa pomoći privlačenju novih talenata usred izazovnog okruženja za vojne regrute. Veren je rekao da je pandemija otežala regrutaciju iu školama i na javnim događajima, što je znatno otežalo takmičenje za dobijanje kvalifikovanih regruta na vratima.

„Još uvek živimo posledicama 2020. i početka COVID-a kada su se školski sistemi u suštini zatvorili“, rekao je Verin za AP. „Izgubili smo punu klasu mladića i devojaka sa kojima nismo imali kontakt, licem u lice.

Maksimalnih 50.000 dolara bonusa neće dobiti svaki regrut. U saopštenju za javnost od srede, zvaničnici za regrutovanje u vojsci rekli su da je podsticaj za one kvalifikovane regrute koji se prijave za određene karijere usmeren na takmičenje za „isti talenat“ za koji se takmiči privatni sektor.

Vojska pokušava da popuni slobodna radna mesta i sa skraćenim radnim vremenom i sa punim radnim vremenom u oko 150 oblasti karijere u aktivnim i rezervnim komponentama.

„Ovo je prilika da privučete ljude da razmisle o vojsci“, rekao je Brig. General Džon Kušing u izjavi. „Razgledali smo kritične (vojno-profesionalne specijalnosti) koje treba da popunimo da bismo održali baze za obuku i na to stavljamo veliki naglasak.

Ukupni podsticajni paket za nove regrute u vojsci biće zasnovan na nizu faktora — kao što su oblast karijere, individualne kvalifikacije, dužina ugovora o angažovanju i datum otpreme na obuku, rekli su zvaničnici.

Podsticaji zasnovani na karijeri će se kretati od 1.000 do 40.000 dolara za poslove koje treba popuniti ili koje je teško popuniti zbog specifičnih kvalifikacija, kao što su popravci radara i pešadija i specijalne snage.

Zvaničnici su rekli da će vojska takođe ponuditi podsticaj između 2.000 i 9.000 dolara za one koji su spremni da pošalju na osnovnu obuku u roku od 90 dana - sa više novca za one koji pošalju ranije.

Pored toga, postoje i podsticaji za one koji se upišu u škole za vazduhoplovstvo ili rendžere.

Kurir.rs/NPR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track