UBIJENO 11 DŽIHADISTA U RUSKIM VAZDUŠNIM UDARIMA U SIRIJI: Teroristi Islamske države se i dalje kriju po pustinjskim pećinama!
Foto: Šrofimedia / Sputnik

još 20 ranjeno

UBIJENO 11 DŽIHADISTA U RUSKIM VAZDUŠNIM UDARIMA U SIRIJI: Teroristi Islamske države se i dalje kriju po pustinjskim pećinama!

Planeta -

Ukupno 11 džihadista Islamske države ubijeno je u ruskim vazdušnim napadima na istoku Sirije, saopštila je danas opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"U poslednjih nekoliko sati 11 džihadista ubijeno je u vazdušnim napadima ruskih snaga protiv Islamske države u sirijskoj pustinji", navela je opservatorija.

Napadi su sprovodeni u pustinji Al Sahne i Tadmor u centralnoj Siriji i u pustinji Deir Ezora na istoku.

"Džihadisti se kriju u pećinama u toj pustinjskoj oblasti gde se nalaze još aktivne ćelije Islamske države", navela je opservatorija i dodala da je u tim napadima ranjeno 20 džihadista.

Od početka sukoba u Siriji 2011. godine, ubijeno je gotovo pola miliona ljudi, dok je nekoliko miliona napustilo svoje domove.

Rusija podržava sirijske vladine snage od 2015. godine, a zahvaljujući toj ključnoj podršci, sirijski predsednik Bašar el Asad uspeo je da povrati veliki deo teritorije koju je izgubio na početku sukoba.

Kurir.rs / Beta, Foto: Profimedia / Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track