Najnovije vesti

IGRA PRESTOLA Čarls i Vilijam su tražili od kraljice da se odrekne princa Endrua kako bi spasla kraljevsku porodicu!
Foto: Profimedia

SKANDAL NA DVORU

IGRA PRESTOLA Čarls i Vilijam su tražili od kraljice da se odrekne princa Endrua kako bi spasla kraljevsku porodicu!

Planeta

Na kriznom sastanku održanom na dvoru Elizabeta Druga je poslušala najstarijeg sina i unuka i kaznila srednjeg sina optuženog za seksualno zlostavljanje

Krizni samit na britanskom dvoru održan u četvrtak uveče završen je donošenjem nemilosrdne odluke po kratkom postupku - princ Endru, srednji sin kraljice Elizabete, ostao je bez svih svojih kraljevskih i vojnih titula!

Šokantna i neočekivana odluka donesena je jer je protiv princa Endrua pokrenuta tužba za seksualno zlostavljanje Virdžinije Roberts, koja tvrdi da je bila primorana da ima seks s kraljičinim sinom kada je imala 17 godina.

Preživeti skandal

Bakingemska palata je izdala saopštenje u kojem se navodi:

- Uz kraljičino odobrenje i saglasnost, vojne titule i kraljevska pokroviteljstva vojvode od Jorka vraćeni su kraljici. Vojvoda od Jorka ubuduće neće preuzimati nikakve javne dužnosti i u ovom slučaju će se braniti kao privatni građanin.

Bio je mamin miljenik... Princ Endru
Bio je mamin miljenik... Princ Endrufoto: Youtube/Printscreen

Princ ne odustaje - Nastaviću da se borim

Osramoćeni princ Endru je u prvim reakcijama na gubitak kraljevskih titula i zvanja poručio da će nastaviti da se bori.

- Ovo je maraton, a ne sprint. Nastaviću da se borim i odbranim se od optužbi - poručio je Endru preko svojih predstavnika.

On će sada morati privatno da angažuje sekretara, ali i obezbeđenje, i neće moći da računa na pomoć kraljevske porodice. Procenjuje se da će njemu za vođenje sudskog procesa u SAD biti potrebno oko šest miliona funti.

Izvor iz Bakingemske palate rekao je da princ Endru više neće zvanično koristiti titulu Njegovo kraljevsko veličanstvo, a njegove druge titule biće podeljene među drugim članovima kraljevske porodice i neće mu biti vraćene.

Kako prenosi Dejli mejl, na kriznom sastanku na dvoru princ Čarls, najstariji kraljičin sin, i princ Vilijam, drugi u redu za nasleđe trona, izvršili su pritisak na Elizabetu Drugu da se odrekne princa Endrua kako bi se osiguralo da kraljevska porodica preživi skandal i ima budućnost po svaku cenu, bez obzira na to kolika ona bila. Princ Endru je deveti u redu za nasleđe trona.

Zlostavljač, žrtva i makro Virdžinija Roberts, princ Endru i Gilejn Maksvel
Zlostavljač, žrtva i makro Virdžinija Roberts, princ Endru i Gilejn Maksvelfoto: Profimedia

Žrtva poslala poruku - Bogati i moćni nisu iznad zakona

Virdžinija Roberts, udata Džufri, pohvalila je odluku suda u Njujorku da odbaci zahtev prinčevih advokata da se odbace njene optužbe protiv njega.

Ona je dobila odobrenje suda da podnese građansku tužbu protiv princa za seksualno zlostavljanje.

- Drago mi je što ću imati priliku da nastavim sa iznošenjem istine i zahvalna sam svom pravnom timu. Rešena sam da tražim pravdu od onih koji su povredili mene, ali i mnoge druge. Moj cilj je da pokažem kako bogati i moćni nisu iznad zakona i moraju da odgovaraju za svoje postupke - navela je ona.

- Ovde je u pitanju veliki ulog, preživljavanje institucije po svaku cenu. Tako je uvek bilo do sada i uvek će biti. Institucija kraljevske porodice je na prvom mestu - rekao je izvor iz Bakingemske palate koji je želeo da ostane anoniman.

Epstin je podvodio

Virdžinija Roberts je u tužbi navela da je pokojni milijarder pedofil Džefri Epstin trgovao njenim telom i prisilio je na seks sa svojim prijateljima, među kojima je bio i princ.

Tvrdi da ju je princ zlostavljao u više navrata i da je bio svestan da je ona u to vreme bila maloletna.

Princ Endru je peti pripadnik kraljevske porodice koji je ostao bez kraljevskih titula u poslednjih 26 godina. I princeza Dajana je posle razvoda od princa Čarlsa ostala bez svoje kraljevske titule.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track