SUKOB NA RUSKO-UKRAJINSKOJ GRANICI SVE IZVESNIJI?! Stižu helikopteri, tenkovi, haubice! Poslate i jednice sa Dalekog istoka! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

Mobilizacija rezervista

SUKOB NA RUSKO-UKRAJINSKOJ GRANICI SVE IZVESNIJI?! Stižu helikopteri, tenkovi, haubice! Poslate i jednice sa Dalekog istoka! VIDEO

Planeta -

Na rusko-ukrajinskoj granici nikad napetije nije bilo. U poslednjih 48 časova, sudeći po snimcima koji se pojavljuju na društvenim mrežama primećen je veliki razmeštaj novih jednica i tehnike ruske vojske.

U poslednjih 48 časova, kako javljaju upućeni na samoj grnaici razmešten je veliki broj tenkova, oklopnih vozila, samohodne artiljerije, ali i borbenih helikoptera, čak su sa Dalekog istoka prebačene jednice, koje skoro nikad nisu bile u evropskom delu ove evroazijske države.

Broj raspoređenih trupa je nikad veći i prema nekim procenama prelazi više od 170.000 vojnika.

Neka nagađanja govore, da je ruska invazija Ukrajine, skoro neminovna, a takođe na mrežama se pojavljuju i tvrdnje da Bajdenova administracijau prkos pretnjama se tome neće suporstaviti i da će samo gledati?!

Bela kuća za sad se nije oglasila povorom novog gomilanja ruakih snaga na granici sa Ukrajinom.

Takođe, valja podsetiti da je Rusija u periodu 2020. i 2021. nagomilala veliki broj snaga na severoistoku, jugoistoku i jugu zbog straha od ofanizove ukrajinske armije za oslobođenje Donbasa.

Novi snimci sa železničke stanice u Kmerovu koji su osvanuli na društvenim mrežama prikazuje veliki broj ruskih vojnika sa prtljagom. Predpostavlja se da su u pitanju rezervisti, koje civilni automobili dovoze. Pretpostavlja se da su oni upućeni na granicu.

Kurir.rs/A.M.

Bonus video:

16:34

Rusija traži da Ukrajna i Gruzija ne budu primljenje u Nato, ali i da Nato smanji aktivnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track