PRINC ENDRU NESTAJE SA DRUŠTVENIH MREŽA: Posle gubitka kraljevskih titula i nalozi na Fejbuku, Tviteru i Jutjubu se gase!
Foto: Profimedia

očekivano

PRINC ENDRU NESTAJE SA DRUŠTVENIH MREŽA: Posle gubitka kraljevskih titula i nalozi na Fejbuku, Tviteru i Jutjubu se gase!

Planeta -

Nalozi na društvenim mrežama koji pripadaju britanskom princu Endrju počeli su da se čiste u sredu -- usred skandala o seksualnom napadu i njegovog novog statusa privatnog građanina koji više nije zvanično priznat kao član kraljevske porodice.

Prošle nedelje, kraljica Elizabeta II je lišila princa Endrua njegove vojnih dužnosti i kraljevskog pokroviteljstva kao odgovor na optužbe za seksualni napad protiv njega u Sjedinjenim Državama.

Optužiteljica Virdžinija Žufre podnela je tužbu protiv njega prošlog avgusta, rekavši da ju je više puta napao u Sjedinjenim Državama i Britaniji kada je imala 17 godina.

Prošle nedelje, savezni sudija u Njujorku odlučio je da se njena tužba može nastaviti. Ubrzo nakon toga, kraljevska porodica je počela da se distancira od princa Endrua.

U sredu je njegova zvanična Tviter stranica dovela do poruke u kojoj se kaže da nalog ne postoji. Njegov Instagram nalog je postavljen kao privatan, a njegova Jutjub stranica takođe vodi do poruke o grešci koja kaže da stranica nije dostupna.

Prinčeva Fejsbuk stranica je i dalje bila aktivna do sredine srede, ali je The Guardian objavio da će i ona biti uklonjena.

Biografija princa Endrua ostaje na zvaničnom sajtu kraljevske porodice, ali koristi prošlo vreme da opiše njegove kraljevske dužnosti. On više ne može da koristi titulu „Njegovo kraljevsko visočanstvo“ niti da obavlja bilo kakve kraljevske dužnosti dok brani slučaj kao privatni građanin. Njegove počasne vojne titule su takođe vraćene kraljici.

U svojoj tužbi, Žufre kaže da je osramoćeni finansijer Džefri Epstajn, koji se ubio u njujorškom zatvoru 2019. dok je čekao suđenje po federalnim optužbama, dogovorio da princ Endru ima seks sa njom kada je bila maloletna.

Princ Endru je negirao sve Žufreine optužbe.

Kurir.rs/UPI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track