GREŠKOM UPUCANA BEBA Dete pogođeno zalutalim metkom u lice tokom oružanog obračuna VIDEO
Foto: Profimedia

bronks

GREŠKOM UPUCANA BEBA Dete pogođeno zalutalim metkom u lice tokom oružanog obračuna VIDEO

Planeta -

Jedanaestomesečna devojčica je u kritičnom stanju nakon što je u sredu uveče pogođena zalutalim metkom u lice tokom oružanog obračuna u Bronksu.

Beba je sedela u automobilu sa svojom 32-godišnjom majkom kad je došlo do pucnjave nešto pre 7 uveče u naselju Fordam Manor. Na snimku se vidi kako osumnjičeni muškarac beži od drugog i prolazi pored prodavnice. Drugi čovek je zapucao ka beguncu a tokom razmene vatre beba je pogođena u levi obraz.

Majka je nepovređena u incidentu, a obojica osumnjičenih su u bekstvu, piše Dejli mejl, a prenosi Blic.

Beba je poslednja žrtva talasa nasilja u gradu a novi gradonačelnik Erik Adams je odlučan da se obračuna sa kriminalom. Devojčica, koja će u petak napuniti godinu dana, prevezena je u bolnicu u kritičnom, ali stabilnom stanju. Adams je posetio majku i dete u sredu uveče u bolnici, rekao je njegov portparol.

“Dejli mejl” navodi da je Adams, bivši policajac, izabran nakon što je u kampanji obećao da će smanjiti kriminal, ali da su prve dve nedelje njegovog mandata pucnjave nastavile da rastu. Tokom protekle nedelje bilo je 52 pucnjave i 57 žrtava, što je povećanje od 15,6 odsto u odnosu na 2021. U poređenju na čitavu prošlu godinu, kriminal je povećan za 35 odsto.

Adams je pucnjavu u kojoj je ranjena beba opisao kao “poziv na buđenje” i rekao da “odbija da preda grad Njujork nasilju”.

-11-mesečna beba je pogođena metkom u Bronksu. Ako to nije poziv na buđenje ne znam šta je. Nezamislivo je da bi se ovako nešto dogodilo u našem gradu. Ali, dogodilo se. Lideri su na svim nivoima napustili gradske ulice. Ja neću. Odbijam da predam grad Njujork nasilju, naveo je 61-godišnji Adams na društveoj mreži Tviter.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track