BIO JE VEOMA ŽIV: Bizarno opravdanje Iraca koji su mrtvaca doneli u poštu kako bi podigli penziju!
Foto: Peter Kappel / Alamy / Alamy / Profimedia

buka

BIO JE VEOMA ŽIV: Bizarno opravdanje Iraca koji su mrtvaca doneli u poštu kako bi podigli penziju!

Planeta -

Dvojica muškaraca koji su navodno odvukli leš 66-godišnjeg muškarca u poštu tvrdili su da je bio "veoma živ" kada su stigli, tvrde policijski izveštaji.

Par, za koji se navodi da ima 30 godina, odneo je 'telo' Peadara Dojla u filijalu da zatraži njegovu penziju nakon što im je navodno rečeno da mora lično da zatraži novac.

Kada su ga prislonili na šalter, član osoblja je pozvao policiju.

Obojica muškaraca, od kojih je jedan navodno poznavao gospodina Dojla "veoma dobro", od petka su dali pune izjave policiji koja istražuje incident, prenosi Dejli rekord.

Policajci veruju da je možda umro oko tri sata pre svog improvizovanog putovanja u Hosijeve kioske i poštu u Karlou sa muškarcima, uprkos tvrdnjama da je bio živ.

Otac Džon Danfi, sveštenik koji je obavio poslednje obrede na planini Dojl, rekao je da je dobio poziv od policije rekavši da su njegovi ostaci ostavljeni u radnji u „šokantnim okolnostima“.

Otac Danfi je rekao: „Nisam iz parohije grada Karlou, ali sam bio na dužnosti i dobio sam poziv od stražara i tražio da uđem.

„Ušao sam u kioske i tamo su bili ostaci pokojnika sa osobljem i stražarima oko njega. Nije bio sam.

„Prodavnica je bila zatvorena, a ja nisam poznavao čoveka, ali osoblje je, naravno, bilo uznemireno. Bio je miropomazan, dobio je poslednje obrede, naravno, i svi smo se okupili oko njega i pomolili se. Bilo je veoma dostojanstveno.

„Gardai su bili veoma ljubazni, a osoblje hrabro. Bio je to miran trenutak, veoma, veoma dostojanstven.

„Svi smo stajali zajedno i molili se nad njim. Bio je to kratak skup, ali je bio miran i voleo bih da mislim da je čovek u miru.

„Ne znam kako je umro ili nešto slično, ali gardai istražuju i moraće da se uradi obdukcija. Zaista je šokantno, ljudi u gradu su očigledno šokirani, ali on je dobio molitve i bio je pomazan, a mi smo ostali sa njim i molili se.”

Par je navodno stavio vuneni džemper preko glave muškarca i šešir na njegovu glavu pre nego što su njegovo telo uklonili iz kuće i odveli ga 400 metara do pošte.

Gardai je u izjavi rekao: „Obdukcija preminulog je zaključena.

„Rezultati obdukcije se ne objavljuju iz operativnih razloga.

"Ne sumnja se na prevaru."

Kurir.rs/Mirror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track