POGREŠILI ZA SAMO 218 KILOMETARA: Kako je CNN zamenio Kursk za Harkov i nesvesno ga pripojio Rusiji! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

Ukrajinska kriza

POGREŠILI ZA SAMO 218 KILOMETARA: Kako je CNN zamenio Kursk za Harkov i nesvesno ga pripojio Rusiji! VIDEO

Planeta -

Trenutna napetost oko toga da li će na granici Rusije i Ukrajine izbiti sukob opsaeda ceo svet. Ovom temo se bave kako zapadni, tako i ruski mediji.

Međutim, na društvenim mrežama osvanuo je snimak sa globalnog medija CNN-a i to ni manje ni više nego iz emisije čuvene Kristijan Amnpur u kojoj je ukrajinski grad Harkov u kome je inače smeštena i jedna od najvećih fabrika tenkova u svetu posle Nižnjeg Tagila, odcepila od Ukrajine i pripojila Rusiji.

Naime, na sminku koji je objavljen na CNN vidi se jedna inženjerijska jedinica sa maskiranim vozilima u zimskoj šemi na vežbi. Nego bi s obzirom da je u pitanju ruska tehnika mogao reći da je u pitanju Ukrajina ili Rusija.

Međutim, ono što je problem u celoj priči bio je natpis u gornjem desnom uglu gde se jasno i glasno vidi "Russian Defense Ministry/Friday Kharkiv, Russia", što bi u prevodu značilo da je ukrajinski grad Harkov koji se inače nalazi blizu ratne zone u Donbasu pripao Rusiji, a da je u pitanju Ukrajina.

Inače, verovatno je neko od zaposlenih u CNN mislio na kursk, gde se trenutno odvijaju vojne vežbe jednica Zapadnog vojnog okruga, pa je pomešao sa Harkovom, gde je Kharkiv zamenio sa Kurskom, koji je od ovog ukrajinskog grada udaljen 218 kilometara.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track