MEGA DROGA POKOSILA UČENIKE U KONEKTIKATU: U kući jednog nađeno dovoljno da usmrti celu školu! VIDEO
Foto: YT screenshot/CBS

drama

MEGA DROGA POKOSILA UČENIKE U KONEKTIKATU: U kući jednog nađeno dovoljno da usmrti celu školu! VIDEO

Planeta -

Nakon što je 13-godišnji dečak umro od predoziranja fentanilom u srednjoj školi u Konektikatu, policija Hartforda saopštila je u utorak da je pronašla dodatnih 100 kesa fentanila u sobi tinejdžera.

Policija je pronašla 40 kesa fentanila na Akademiji za sport i medicinske nauke u Hartfordu, Konektikat, nakon što se učenik tinejdžer srušio u školskoj fiskulturnoj sali. Dva druga učenika su odvedena u lokalnu bolnicu, dok je škola stavljena pod blaži režim zaključavanja.

Vlasti veruju da je drogu u školu doneo 13-godišnjak i da su sva tri učenika verovatno istovremeno došla u kontakt sa fentanilom.

13-godišnjak, čije ime nije objavljeno zbog njegovih godina, preminuo je 16.1 nakon što su ga reagovali hitni nakon predoziranja. Druga dva učenika su kasnije puštena iz bolnice.

Policija Hartforda saopštila je da je pronašla dodatnih 100 vreća fentanila u spavaćoj sobi tinejdžera i „može sa sigurnošću reći da je fentanil koji je izazvao predoziranje bio isti fentanil koji se nalazio u spavaćoj sobi maloletnika“.

Droga iz škole i kuće bili su upakovani na isti način, imali su isti pečat i testirani na sličnim „ekstremno visokim“ nivoima čistoće – fentanil iz škole je testiran na 58% čistoće, a fentanil pronađen u dečakovoj sobi je testiran. na 60%, prema saopštenju Hartfordske policije.

Policija kaže da veruje da je tinejdžer jedini doneo drogu u školu i još uvek istražuje kako je došao do nje.

Policija je saopštila da je majka tinejdžera u potpunosti sarađivala sa istragom i da ne veruje da je prethodno znala o posedovanju fentanila njenog sina.

Fentanil je moćan opioid, jači od droga kao što su heroin i morfijum. Lek postao je vodeći uzrok smrti od predoziranja u Americi zajedno sa drugim sintetičkim opioidima, prema Nacionalnom institutu za zloupotrebu droga.

Uprava za borbu protiv droga kaže da je fatalna doza fentanila dovoljno mala da stane na vrh olovke.

Kurir.rs/USA Today

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track