ON AMERIČKU JAVNOST TRETIRA KAO BUDALE: Ilon Mask bez milosti o predsedniku Bajdenu posle jednog negovog komentara!
Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER, EPA / Leigh Vogel / POOL

direktno

ON AMERIČKU JAVNOST TRETIRA KAO BUDALE: Ilon Mask bez milosti o predsedniku Bajdenu posle jednog negovog komentara!

Planeta -

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask u četvrtak je napao predsednika Bajdena zbog komentara koje je dao o svom sastanku sa kompanijama Dženeral motors i Ford ove nedelje.

„Mislio sam to kada sam rekao da će budućnost biti stvorena upravo ovde u Americi“, rekao je Bajden u svom tvitu u kojem je razgovarao sa izvršnom direktorkom GM-a Meri Barom. „Kompanije kao što su GM i Ford prave više električnih vozila ovde kod kuće nego ikada ranije.

Musk je komentarisao, podsećajući ga:

„Počinje sa T

„Završava se sa A

„ESL u sredini.”

Takođe je odgovorio drugom korisniku koji je primetio: „Iskreno, kako on to kaže sa ozbiljnošću. Sram te bilo, predsedniče Bajden što je pokušao da otkaže veliku američku kompaniju i prepiše istoriju EV. Niko ovo ne kupuje. Kakva sramota za Sjedinjene Države. @elonmusk #Tesla.”

„Bajden se prema američkoj javnosti ponaša kao prema budalama“, odgovorio je Mask.

Ovo nije prvi put da je preduzetnik kritikovao predsednika Bajdena. Što se tiče električnih vozila, Mask se takođe oglasio u septembru nakon što je predsednik pozvao rukovodioce iz GM-a, Forda i Stellantisa u Belu kuću kada se obavezao da će sva vozila u SAD do 2030. biti električna.

„Znate, Bajden je održao ovaj samit EV - nije pozvao Teslu. Pozvani GM, Ford, Krajsler i [United Auto Vorkers]. EV samit u Beloj kući. "Nisam pomenuo Teslu ni jednom, a pohvalio je GM i Ford što su predvodili revoluciju električnih vozila", rekao je Mask. "Da li ovo zvuči možda malo pristrasno ili tako nešto? I znate, samo - to nije najljubaznija administracija. Čini se da ga kontrolišu sindikati, koliko ja mogu da kažem.

Kurir.rs/townhall

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja