BORBA SA TERORISTIMA ISLAMSKE DRŽAVE JOŠ TRAJE OKO NAJVEĆEG ZATVORA U SIRIJI: Broj žrtava poratstao na 373! Civili u izbeglištvu!
Foto: EPA / Stringer

mrtvi i među civilima

BORBA SA TERORISTIMA ISLAMSKE DRŽAVE JOŠ TRAJE OKO NAJVEĆEG ZATVORA U SIRIJI: Broj žrtava poratstao na 373! Civili u izbeglištvu!

Planeta -

U borbama terorista Islamske države i kurdskih snaga, na severoistoku Sirije broj mrtvih je porastao na 373, saopštila je večeras novi bilans Sirijska opservatorija za ljudska prava (OSDH).

Borbe su počele 20. januara napadom ekstremističke grupe Islamska država na zatvor Gvajran, jedan od najvećih u kome se drže teroristi u Siriji, i primorale su hiljade civila da napuste svoje domove po ledenom vremenu.

Sirija, islamska država, zatvor
foto: EPA / Stringer

Sirijska opservatorija za ljudska prava je u najnovijem izveštaju navela da je medju poginulima 268 džihadista, 98 pripadnika kurdskih snaga i sedam civila.

Broj žrtava je povećan jer su pronađena nova tela Kurda ali i džihadista, tokom potrage u zatvorskim zgradama i okolnim naseljima, navodi OSDH.

Nevladina organizacija veruje da će broj žrtava verovatno biti još veći jer su mnogi kurdski borci teško povređeni u borbama.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Stringer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track