HOROR U MIRNOM GRADIĆU KOD PARIZA: Telo dečaka (10) nađeno iskasapljeno u koferu u kontejneru! Uhpšena majka, imala krvav nož!
Foto: Twitter video prtscr / Apolline Matin

jezivo ubostvo

HOROR U MIRNOM GRADIĆU KOD PARIZA: Telo dečaka (10) nađeno iskasapljeno u koferu u kontejneru! Uhpšena majka, imala krvav nož!

Planeta -

Pod optužbom da je nožem usmrtila sina, majka desetogodišnjeg dečaka čije je telo pronađeno u putnoj torbi u okolini Pariza optužena je u nedjelju za ubistvo i smeštena je u pritvor.

Žena (33) se "nije izjasnila o događajima" i izbegavala je da govori o tome šta je radila nakon sinove smrti", rekla je u saopštenju glavna tužiteljka Meksa, Loreline Pirefit.

Istražitelji su dosad ipak uspeli da prikupe protiv nje "ozbiljne indicije o ubistvu njenog deteta" koje se najverojatnije dogodilo u sredu, kako navodi državno tužilaštvo.

Stavila telo u torbu i bacila ga u kontejner

Majka je "zatim stavila telo u putnu torbu i odnela ga u kontejner za šut, nakon čega se vratila kako bi počistila kuću i predmete kojima se koristila bacila u obližnju kantu za smeće", rekla je tužiteljka.

Zabrinut zbog toga što nikoga nije našao kod kuće kada je uveče došao s posla, otac je u sredu odmah obavestio policiju o nestanku supruge i njihovog sina.

Porodica se nekoliko nedelja pre toga doselila u Ferieres-on-Bri, miran gradić istočno od Pariza.

Pošto su pronašle tragove krvi u kući, vlasti su odmah pokrenule potragu u kojoj su učetvovali vatrogasci, policajci sa psima i rečna policija uz pomoć bespilotnih letelica.

Kod majke nađen krvav nož

Istraga se u četvrtak ujutro završila jezivim otkrićem dečakovog tela sklupčanog u putnoj torbi sa točkovima, stotinak metara od kuće.

Obdukcija je pokazala da je "ubijen hladnim oružjem, možda nožem", navodi državno tužilaštvo. Dečak je zadobio nekoliko smrtonosnih udaraca u vrat i u grudi.

Majka je uhapšena sutradan u kući svoje sestre, tridesetak kilometara od mesta ubistva. Kod nje je pronađen krvavi nož koji još mora da se analizira.

Ženu očekuje detaljno psihijatrijsko veštačenje.

Kurir.rs / Index.hr, Foto: Twitter video prtscr / Apolline Matin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track