MILANOVIĆ: Bez Rusije nema evropske stabilnosti, a Britanija HUŠKA! Ukrajina se neće usrećiti ako sluša aktuelni London!
Foto: EPA / Christian Bruna

otvoreno o ukrajinskoj krizi

MILANOVIĆ: Bez Rusije nema evropske stabilnosti, a Britanija HUŠKA! Ukrajina se neće usrećiti ako sluša aktuelni London!

Planeta -

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ocenio je danas da bez Rusije nema evropske stabilnosti.

"Sa njom se treba dogovoriti", rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

Milanović je ocenio da Velika Britanija "huška" i da se Ukrajina "neće usrećiti ako bude slušala trenutno aktuelni London".

On je ponovio da je prijatelj Ukrajine i da je neodgovorno jednu državu koja je u teškim problemima, kojoj EU šalje zbunjujuće poruke, držati taocem Londona i Vašingtona.

"Ne želim da pogine nijedan Ukrajinac, ni Rus, a za Hrvate nema šanse", naglasio je Milanović.

Komentarišući krizu na ukrajinsko-ruskoj granici, Milanović je prošle sedmice rekao da će povući "do zadnjeg" hrvatskog vojnika ukoliko dođe do eskalacije krize na tom području, jer Hrvatska s tim sukobom nema ništa.

On je ocenio da je reč o ozbiljnoj krizi koja "nema veze" s Ukrajinom i Rusijom već da to ima veze sa dinamikom američke unutrašnje politike Džozefa Bajdena i njegove administracije. Takođe je ocenio da Ukrajini nije mesto u NATO i da je jedna od najkorumpiranijih država.

Od njegovih izjava ogradio se premijer Andrej Plenković, koji se istovremeno izvinio Ukrajincima.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Christian Bruna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track