NEMA PRIČEŠĆA ZA ONE KOJI PODRŽAVAJU ABORTUS: Biskup Las Vegasa uputio snažnu poruku katoličkim političarima!
Foto: YT Screenshot/KSNV News 3 Las Vegas

jasno

NEMA PRIČEŠĆA ZA ONE KOJI PODRŽAVAJU ABORTUS: Biskup Las Vegasa uputio snažnu poruku katoličkim političarima!

Planeta -

Biskup Las Vegasa je, odgovarajući na kolumnu za abortus koju je napisala jedan katolička političarka, zamolio sve katoličke političare koji se ne slažu sa učenjem Crkve o abortusu da se ne pojavljuju na Svetom Pričešću.

„Iskreno se nadam da će katolički političari i katolici u celini iskoristiti ovaj trenutak da duboko pogledaju u svoja srca i preispitaju moralno uverenje crkve o neprikosnovenosti i dostojanstvu ljudskog života“, napisao je biskup Džordž Tomas 24. januara.

„Ako se političar iz Eparhije Las Vegasa nađe u suprotnosti sa crkvenim učenjem o svetosti ljudskog života, molim ga da se dobrovoljno uzdrži od primanja Svetog Pričešća dok obavlja javnu funkciju.

„Teret te odluke stavljam na pleća pojedinog političara, a ne na leđa pastira ili evharistijskih sveštenika“, dodao je on.

Rekao je da pozdravlja privatan razgovor sa svakim katoličkim političarem koji ima stav koji je suprotan crkvenom učenju o abortusu.

Tomasova izjava je podstaknuta kolumnom od 24. januara u Las Vegas Sunu od strane demokratske predstavnice Suzi Li, u kojoj je pozvala Senat SAD da kodifikuje prava na abortus u savezni zakon. Nevada ima popustljivije zakone o abortusu od većine država, a mnoge žene putuju iz drugih država da bi iskoristile abortus u Nevadi.

„Kao katolkinja, duboko razumem moralnu dilemu koju predstavlja izbor za abortus. Istovremeno, izbor da postanem majka je izuzetno lični i taj izbor treba da ostane između žene, njenog porodice i njenog doktora", napisala je Li.

Kurir.rs/Pilot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track